lauantai 21. syyskuuta 2013

La 21.9.

Tänään -

Ap: ulkoilua 2,5 tuntia.

Palasin rikospaikalle, eli lähdin etsimään taas kiintorasteja Suolijärven maastoista. Nyt kiersinkin kaikki loput rastit 9-25 numerojärjestyksessä. Ja kaikki jopa löytyivät!
Radalla oli pituutta reilu 7km ja aikaa kului yli 2,5 tuntia. Kilsavauhti oli siis huimat 22 min/km, eli aika iso parannus edellisen Suolijärven reissun vauhdista 35 min/km.

Harjoituslenkistä harpatin kanssa oli selvästi hyötyä ja olin pääosin jollain lailla mukana kartalla. Ylivoimaisesti vaikeinta on edelleen se rastin löytäminen. Suunnistus siihen rastin lähimaastoon tuntuu onnistuvan aika hyvin, mutta en osaa lukea rastin tarkkaa paikkaa. Ja jos en löydä rastia heti, niin pieni pyöriminen rastia etsiessä eksyttää minut ja ajaudun johonkin sivuun enkä pääse enää kartalle käymättä jossain kiintopisteessä ensin.

Muitakin ongelmia on: 1:10000 kartta on minulle liian pieni, kun vanhan näkökyky ei enää riitä. Polkuja ei oikein näe kartalta ja muidenkin merkkien kanssa on vähän vaikeaa. Lisäksi etäisyydet tulee reilusti yilarvioitua maastossa, eli kun pitää edetä 100m, niin luulen yleensä olevani perillä jo 60-70m kuluttua.

Eiköhän tällä treenillä kuitenkin uskalla jo lähteä Niihaman iltarasteille maanantaina. Jos vauhti vielä vähän paranee, niin selvitän sen helpoimman 3km radan alle tunnissa!

Ip: lepo.

Ei kommentteja: