lauantai 28. syyskuuta 2013

La 28.9. – Ratatreeni

Tänään 17km, 1h 22min

Ap: vr5 + vk 8km + vr4 (yht. 17.1km), 1:21:59, 4:49/km.

Hölkkäilin aamupäivällä kotoa Ratinaan Juoksufoorumin ratakympille. Itselläni ideana oli kokeilla miten 4min/km-vauhti onnistuisi.
Juoksu oli tahmeaa, mutta tasaisesti kaikki kilsat napsahtelivat 4 minuuttiin. Kaikkiaan juoksijoita oli 11 ja minä juoksin kolmen ryhmässä häntäpäässä, ja jonkinlaista vuorovetoakin kokeiltiin. Yllättäen 7km jälkeen alkoi oikeassa takareidessä vihloa ja kun se ei nopeasti lakannut, niin jätin juoksun kesken 8km kohdalla hieman ennen 32min täyttymistä.

Olettaisin, että salitreenissä kipeytynyt takareisi ei vaan tykännyt noin pitkästä ratavedosta. Onneksi lopetin niin nopeasti, joten loppuverkka kotiin meni taas ihan OK. Edellisestä vk-kokeilusta olikin jo yli 3 viikkoa, joten kyllähän se taas oli vaikeaa.

Ip: lepo.

Eilinen kriisitunnelma on hieman lientynyt. Googlailin vähän ja huomasin, että en ehkä olekaan maailman ainoa henkilö, joka ei pysty tekemään valakyykkyä. Se ilmeisesti vaatii jonkin verran liikkuvuutta olkavarsista ja lonkista. Löysin venyttelyohjeen olkavarsille ja kun lämmittelin kunnolla ja otin kepistä leveimmän mahdollisimman otteen, niin pystyin tekemään valakyykkyä jollain lailla. Oikeasti otteen pitäisi olla kapeampi ja sitten on tietenkin se pikkujuttu, eli ne painot... Mutta ainakin tuolla voi nyt treenata ja alkaa kaventaa otetta!

Ei kommentteja: