torstai 19. syyskuuta 2013

To 19.9.

Tänään -

Työmatkapyöräilyt ja 10min keskikehon huhkimista kuntosalilla.

Eilinen kahvakuulatreeni sai reidet kipeiksi varmaankin askelkyykyistä. Ja kyllä oli aikakin! Luulin jo, ettei tuosta lihaskuntotreenistä ole mitään hyötyä. Samalla varmistui, että jalkojeni lihaskunto on todella surkea, kun muutama säälittävä kyykky oli jo liikaa. Olen nyt vakuuttanut itseni siitä, että tie parempaan juoksukuntoon käy lihaskuntotreenin kautta. Ja tänään siitä tuli myös lisätodisteita, kun törmäsin hyvään juttuun netissä.

Kaikkihan tietävät, että Rocky on kova jätkä ja aina elokuvissa treenaa itsensä huippukuntoon yhdellä kovalla treenikaudella, joka näytetään hienona montaasina menevän musiikin kanssa. Rocky tekee montaaseissa aivan armotonta lihaskuntotreeniä. Mutta en ollutkaan tajunnut kuinka kova juoksija hän on, ja se on ilmeisesti lihaskuntotreenin ansiota!

Rocky II:n kuuluisan montaasin lopussa juuri ennen suurta ottelua Rocky tekee viimeistelytreeninä juoksulenkin Philadephian kaupunkimaisemissa. Lenkki alkaa, kun hän tyylikkäästi heilauttaa itsensä kotitalonsa porraskaiteen yli ja juoksee sitten erilaisten Philadephian maamerkkien ohi. Lenkkihän tunnetusti päättyy huikeaan loppukiriin isojen kiviportaiden päälle ja siellä Rocky vielä hyppii tasajalkaa pitkän aikaa ihan kuin ei olisi mitään lenkkiä juossutkaan. Tuon upean lenkin voi katsoa vaikka tästä youtube-linkistä (alkaa toivottavasti automaattisesti oikeasta kohdasta 6:15 ja kestää vain pari minuuttia).

Nyt joku paikallinen Philadelphian neropatti oli tutkinut tarkemmin tuota Rockyn lenkkiä (ihan hauska analyysi täällä). Hän tunnisti kaikki maamerkit, joiden ohi Rocky juoksi ja piirsi ne kartalle ja jäljitti sen perusteella Rockyn lenkkireitin. Tulokseksi tuli, että Rocky veti MM-ottelun herkistelynä noin 50km lenkin! Ja filmistä kyllä näkee, että vauhti on ihan reipasta. Lihaskunto on siis avain koviin ultratuloksiin. MOT.

Ei kommentteja: