torstai 28. tammikuuta 2016

Ma-ke 25.-27.1. - Alamäkeä

Onko se nyt alamäkeä vai ylämäkeä, kun menee huonosti? Tuo sanonta on aina ollut minulle vähän epäselvä. Joka tapauksessa on tunnustettava tosiasiat, että eihän tästä taas mitään tule.

Ma -

Ihan oikea lepopäivä.

Ti 19km, 1h 33min

Ap: kevyt 6.0km, 32:01, 5:20/km + crosstrainer 30min + hieronta 45min.

Aamuhölkkä matolla huonolla vireellä. Ei edes mentaalipsyykkaus auttanut, mutta en varmaan jaksanut sitä kunnolla tehdä. Päälle crosstrainer minuuttien kerryttämiseksi ja sitten Hervantaan Jupon käsittelyyn. Vasen takareisi on alkanut kipuilla, mutta ei se hieronnassa tuntunut.

Ip: vr3 + 2000m + 2 x 1000m + 2000m +vr3, 1:01:01, 4:46/km.

Piti yrittää kovempia vetoja hallissa, mutta ei kulkenut yhtään. Vasen takareisi kinnaa ja muutenkin oli huono vire. Juoksin randomilla jonkunlaisen vetosarjan huonoilla vauhdeilla ja totesin perjantaille suunnitellut kisan tekemättömäksi paikaksi. Ei vaan pysty. On se erikoista, että treeni ei tartu yhtään.

Ke 21km, 1h 39min

Ap: vr 4.7km + jotain häröilyä, 24:48, 5:17/km.

Espoo-päivä. Kävin heti aamuseiskalta vähän Pirkkahallissa höntsäilemässä ja jatkoin sieltä suoraan Espooseen. Yritin tehdä jotain pientä kikkailua ja spurtteja, mutta oli ihan kamalaa. Olin varmaan hitaampi ja kankeampi kuin koskaan.

Ip: 16.0km, 1:14:31, 4:39/km.

Kun lähdin työpäivän jälkeen ajelemaan kohti Tamperetta, niin hetken mielijohteesta käännyinkin Kehä I:ltä Tapiolan suuntaan ja kävin tekemässä "iltalenkin" Esport-areenalla. Tuntui nimittäin siltä, että jos jätän lenkin Tampereelle, niin se jää illalla tekemättä. Ja minullahan oli lenkkikamppeet autossa mukana Pirkkahallin jäljiltä. En tosin siinä vaiheessa ajatellut, että ne kamppeet ovat märkinä mytyssä putkikassissa…

Areenalla juoksin 16km sellaista välivauhtia, josta ei varmaan ole mitokondrioille* mitään hyötyä. Mutta kun ei kunnon treenejä jaksa tehdä, niin tällaisia niistä tulee. Takareidet vastustavat.

Areenalla pitäisi kyllä käydä useammin, kun siellä on kovasta alustasta huolimatta mukava juosta. Jotenkin tuollainen keskeltä suljettu rata on mukavampi kuin avoin rata. Ja porukkaahan siellä oli tosi paljon; ihan eri lailla kuin pari vuotta sitten jolloin viimeksi kävin.

Kiinnitin siinä juostessani huomiota, että pari nuorta minulle tuntematonta kilpakävelijää menivät hurjaa vauhtia. Vallu Kononen olikin seuraavan mutkan takana ja taisivat olla jotain hänen suojattejaan. Muutenkin eri tyyppistä meininkiä oli paljon, mutta sekaan mahtui aika hyvin juoksemaan rauhassa.

Nyt on tosiaan siis niin, että lupaavasti alkanut orastava kunnon nousu ei ole jatkunut, vaan kuntokäyrä on jopa kääntynyt vähän alaspäin. Vähän on taas jalkojen kanssa ongelmia vaikka ei mitään pahempaa olekaan. Onnistuneita treenejä ei ole vähään aikaan tullut.

*Palaan lähiaikoina mitokondrioihin. Luen nimittäin parhaillaan giganttisen hyvää kirjaa, jossa mitokondrioiden ennestäänkin mystinen maine nousee ihan uusiin sfääreihin;-)

Ei kommentteja: