torstai 14. tammikuuta 2016

To 14.1.

Tänään 15km, 1h 27min

Ap: lepo.

Aamulla oli huono vire ja jätin aamutreenin väliin. Kävin kyllä taas tekemässä lumityöt, kun kerran arktisella vyöhykkeellä asutaan. Yritin jopa Markoa matkien kolata vauhdilla urheilullisesti, mutta ei siitä oikein mitään tullut. Paljon kivempi oli vaan työntää kolaa rauhallisesti.

Ip: hissuttelu 15.0km, 1:27:20, 5:49/km.

Päätin uhrata päivän päätreenin tieteen alttarille, kun ei yhtään huvittanut väsyneenä juosta. Minähän eilen hölkkäsin tasavauhtisen 15km matolla ja syke nousi ihan kuin oikeassa juoksussa. Tänään sitten menin Pirkkahalliin replikoimaan treenin täsmällisesti. Eli juoksin ihan saman treenin kuin matollakin: tv-hissuttelu 15km.

Alussa oli vähän vaikeaa kalibroida hallivauhti tarvittavan hitaaksi vaikka olinkin valinnut painavat jarrukengät jalkaan. Onnistuin kuitenkin kiertämään kehää tasaisesti siten, että kaikki kilsat napsahtivat välille 5:47-5:51/km. Tämä oli siis aavistuksen nopeammin kuin matolla, mutta käytännössä sama. Varustus ja olosuhteet olivat identtiset, paitsi nyt hallissa oli painavat lenkkarit ja matolla kevyet.

Kuitenkin ero sykekäyrissä on dramaattinen aiemmin selittämästäni psyykkisestä mattorasituksesta johtuen. Oheisessa kuvassa vasemmalla on mattosykekäyrä ja oikealla hallisykekäyrä. Skaalaus on vertailukelpoinen. Harjoituksen kesto identtinen. Pidin jopa saman WC-tauon tänään samassa kohdassa tieteen tarkkuuden takia. Keskisyke matolla 132 ja hallissa 117.


Oli aiemmin Markon kanssa puhetta muuttuisiko juoksutekniikka matolla Garminin parametrien suhteen. Onhan siinä selvä ero, eli matolla kadenssi oli 172 ja hallissa 167. Hallissa vertikaaliliike oli 10.2cm ja kontaktiaika 242ms, kun matolla ne olivat 9.6cm ja 244 ms. Ehkä tuo kadenssiero on oleellisin, mutta toisaalta kenkäkin on voinut vaikuttaa. Mielestäni tämä tulos lopullisesti vahvistaa psyyketeorian, eli matolla telkkaria katsellessa on tylsää, mutta hallissa kehää kiertäessä on kivaa.

Huomenna Late on speksannut yhteisharjoituksen ulos! En taida venyä pakkaseen vaikka ennen sekin oli mahdollista, mutta nyt on pakkasen sietokyky nolla. Sen sijaan lähden illalla halliin tekemään jotain kympin "reipasta" tms.

Ei kommentteja: