torstai 28. tammikuuta 2016

To 28.1.

To 10km, 50min

Ap: lihaskunto 60min.

Ip: kevyt 10.2km, 50:50, 4:59/km.

Vintsasin kympin hallissa illalla. Tarkoitus oli tehdä loppuun sarja rullauksia, mutta lonkka herjaa sen verran, että ei tuo onnistunut. Taitaa olla parasta ennen -päiväys vääjäämättä mennyt ohi tästä hölkkääjästä.

Nyt siis näyttää vahvasti siltä, että juoksulla itsensä elättämisessä on riskinsä ja minusta ei ehkä tule enää ammattilaista. Kyllähän minä sain 20 euron City-Marketin lahjakortin palkinnoksi Pirkkalan yöhölkästä vuonna 2010, mutta se raha alkaa olla jo käytetty. Niinpä olen viime aikoina valmistellut tulevan eläkkeeni täydennystä ohjelmistoalan yrittäjänä. Eli käytännössä olen rakentanut kellariin oman tietokonehuoneen, eli datacenterin.

Nuorenahan minä jonkin aikaa tein omia ohjelmistotöitä legendaarisella Commodore 64:llä ja nyt ajattelin jatkaa siitä mihin silloin jäin. How hard can it be? Tietokoneet ovat tietenkin nykyisin ihan toista luokkaa ja kun käynnistin myllyn uudessa datacenterissäni kellarin teknisessä tilassa keskuspölynimurin vieressä, niin muistia näytti olevan jopa 640kB, kun vanhassa C64:ssä luku oli vain kymmenesosa tuosta! Ja pöydän alla on vielä toinen samanlainen kone, joten kyllähän tuossa murskaantuu bitti poikineen!

Saatan vaikka myydä pilvipalveluja ja tallennustilaa näiltä koneilta. Ja jos kovalevyt tulevat täyteen, niin korppuasemilla voi jatkaa tallennustilaa aivan rajattomasti. Koneiden laatukin on taattu, kun monitori tulee Nokialta ja näppäimistön brändi on trendikäs MikroMikko. Vapise Amazon! Ja vielä entisen Peek/Poke-ohjelmoinnin tilalle on Redmondissa kehitetty hieno moderni ikkunasysteemi! Nyt vain jään odottamaan faxin ääreen toimeksiantoja.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hienot ja modernit on vehkeet :)