keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Ti 19.1. - Kakkosia

Tänään 12km, 1h 06min

Ap: vr3 + 20 x 200m / 1min + vr3, 1:05:39, 5:28/km.

Markon kanssa hallitreeni heti seiskan jälkeen. Juostiin tuttu 200m-sarja ja nyt kulki alusta saakka ihan hyvin. Vedot tasaisesti välille 37-38s ja keskariksi tuli tasan 37,5s. Joulukuun alussa vedimme tämän saman treenin viimeksi ja silloin keskari oli minulla 2s hitaampi, joten jotain on kyllä tapahtunut positiiviseen suuntaan. (Marko juoksi vielä vajaan sekunnin kovempaa.)

Ip: lepo.

Loppupäivä meni työn merkeissä.

Tänään toistui taas ihmeellinen lääketieteellinen ilmiö, eli sain hallista aivastus/nuha-kohtauksen. Näin tapahtuu joka vuosi kerran tai pari ja se on aina kovemman Pirkkahallitreenin jälkeen (mutta ei siis ollenkaan kaikkien kovien hallitrenien jälkeen). Jo kotimatkalla hallista alkaa hillitön aivasteleminen ja hetken päästä nenä vuotaa kuin vesihana. Tätä jatkuu koko päivän vaikka aivastaminen kyllä vähenee nopeasti (mutta jatkuu jossain määrin koko päivän). Nytkin vielä myöhään illalla olo on todella surkea tuon nuhan takia. Luultavasti kuitenkin kaikki on aamulla ohi.

Tämä on ihan käsittämättömän voimakas reaktio ja ei tapahdu ikinä muulloin kuin satunnaisesti kovien hallitreenien jälkeen. Joku yliherkkyysnuha tämän on pakko olla, mutta en keksi mikä sen aiheuttaa. Hesselit olisivat luonnollinen selitys, mutta ei tämä ajoitu aina hallin hesselipäiville.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Allerginen reaktio? Onneksi itselle ei ole tullut pitkään aikaan.

JuhaN kirjoitti...

Itellä tulee vastaavanlainen reatio silloin tällöin. Tosin ilman aivastuksia mutta nenä vuotaa kuin seula. Mlloinkaan/missään muualla en vastaavaa ole kokenut.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo on ihan normaali reaktio Pirkkahallin jälkeen, jos vetää vähänkin kovempaa. Tänään juttelin paikan päällä PetriL kanssa tästä asiasta, kun vedimme vähän vauhdikkaampia vetoja. Kurkkuun ottaa ja jälkitautina aivastukset ja nenän vuotaminen. T: JariL

pjh kirjoitti...

No hyvä kuulla, että muillakin on sama ongelma;-) Tällä kertaa tuo jatkui myös koko seuraavan päivän ja jatkuu nyt edelleenkin tässä aamulenkkiä pohtiessa.
En silti tajua mikä Pirkkahallissa tuon aiheuttaa, kun muualla en ole vastaavaa kokenut.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän se Pirkkahallin ilma ärsyttää itselläkin. Ilmeisen kuivaa ja miten lie pöllyää se tekonurmi. Tämän seurauksena vasomotorista reaktiota nenään ja keuhkoputket ärtyy.

gallardo