sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Su 17.1. - Pikajuoksua + viikko 2

Tänään 15km, 1h 20min

Ap: vr3 + koordinaatiot + 5 x 200m / 5min + vr3 (yht. 6.9km), 37:00, 5:22/km.

Aamupäivällä Laten yhteistreenissä Pirkkahallissa oli ohjelmassa maksimaaliset 5x200m pitkillä palautuksilla. Sitä on vaikea ymmärtää tai selittää miten kamala tuo treeni on tällaiselle maailman hitaimmalle hölkkääjälle. Kolmannen vedon jälkeen jalat olivat ihan spagettia ja 5min tuntui varsin lyhyeltä palautukselta. Kun treenin jälkeen yritin loppuverkata, niin huimaus iski ja tajunnan menetys oli varmaan lähellä;-) No, kyllähän siitä tietenkin sitten tokeni.

Tuossa treenissä siis vedetään kaikki vedot maksimilla ja yleensä vauhti kuulemma hidastuu aika selvästi ekan ja vikan vedon välillä. Minulla eroa tuli tasan 1 sekunti, joka oli porukassa todella pieni ero. Eka veto meni 32s pintaan ja vika sitten 33s. Muut siihen välille. Kyllä minun pitäisi se eka pystyä juoksemaan kovempaa, mutta ei näköjään pysty. Tuossa treenissä hyvin huomaa nopeusominaisuuksien erot, kun nuorista naisista nopein voitti minua ekassa vedossa 2 sekuntia ja oli siis 10m edellä, mutta minä sitten olin edellä kaikissa neljässä seuraavassa! Tutteli-Jari juoksi ekan vedon selvästi alle 30s ja oli edellä kaikissa muissakin vedoissa, mutta viimeisessä pääsin jo aika lähelle.

Kun Laten kanssa aloittelin tätä juoksukoulua, niin toukokuussa juostiin sama treeni Ratinassa. Siitä sentään vauhti on parantunut noin 1,5 sekuntia. Toivoin kyllä pääseväni lähemmäs 30 sekunnin haamurajaa, mutta kaukana se vaan on.

Mainittakoon vielä, että samaan aikaan Vintsaaja-Janne hölkkäili omaa vk-treeniään hallissa. Kymppi kulki näennäisen vaivattomasti aikaan 36 ja yläosat.

Ip: jalkateräjumppa 40min + kevyt 8.0km, 42:38, 5:20/km.

Kipristelin varpaita iltapäivällä hiihtoa katsellessa ja juoksin illalla vielä pienen mattolenkin. Ihan hyvä vire ja aamun kaksisataset eivät tuntuneet enää illalla jaloissa ollenkaan.

Viikko 2 (11.-17.1.2016)

Juoksua 104km (5:23/km).
Liikuntaa yhteensä 14h 45min.

Ihan hyvä viikko vaikka alkuviikosta vire oli huono ja flunssa tuntui painavan päälle. Huono olo meni kuitenkin ohi ilman oikeaa tautia ja viikonloppu oli ihan OK. Sain viikolla tehtyä hitaan hölkän lisäksi kolme muutakin treeniä, eli 400m-vedot tiistaina, 10km vk-lenkki perjantaina ja 200m-vedot sunnuntaina.

Vaikka viikko meni kivasti, niin tulostasossa ei progressiota tapahtunut aikaisempien viikkojen tapaan. Ehkä taas ensi viikolla sitten… Valitettavasti työmatka rikkoo taas pahasti alkavaakin viikkoa, mutta yritän soveltaa jotain.

Ei kommentteja: