lauantai 29. maaliskuuta 2014

La 29.3.

Tänään 27km, 2h 08min.

Ap: 15.5km (sis. vk 2 x 4.5km), 1:10:30, 4:33/km.

Me on niin hävitty tää peli… Reipasta piti tosiaan kokeilla ja ajatuksena juosta tuttu 9km edestakainen pätkä Lempääläntien vartta. Tiesin jo lähtiessäni, että olen nössö ja helpotan treeniä lennossa jollain lailla. Niin teinkin ja pidin lepotauon puolessa välissä kääntöpisteellä. Juoksin siis 2 x 4.5km reipasta. Keskariksi tuolla 9km vk-pätkällä jäi 4:04/km ja eihän tuokaan rennosti helpolla mennyt. On se vaan uskottava, että ei tässä mitään kuntopiikkiä ole tulossa. Ei ole selityksiä ja näillä mennään.

Ip: kevyt 11.2km, 57:20, 5:07/km.

Koomailin alkuillasta vielä jonkinlaisen hölkän Iidesjärven ympäri.

Kävin muuten tänään hoitamassa autoasian (melkein) kuntoon. Keskiviikon jännittävä yleisöäänestyshän päätyi tasatilanteeseen, jossa kolme suosituinta autoehdokasta saivat kukin saman verran ääniä. Otin kuitenkin sen Ford C-Maxin seuraavin perustein: 1) Se oli ensimmäinen ehdotus, 2) autokauppa oli tosi lähellä ja selvisin koko hommasta alle vartissa, 3) minulla ei ole ollut tällaista autoa aiemmin. Värin valinta jäi tehtäväksi perheen naisväelle esitteiden perusteella ja soitan värin sitten kauppaan maanantaina. Pieni delta ennakkoajatuksiin oli se, että otin poikkeuksellisesti manuaalivaihteet vaikka viimeiset 15v olen ajanut automaatilla. Tuohon malliin olisi saanut automaatin vain diesel-versioon. Minulla on jo omasta takaa diesel, niin en enää autoon halua toista sellaista. Ehkä tuo lisäliikunta vaihteiden käsittelystä on vain hyväksi ja se ratkaiseva lisä kunnon löytymiseksi. Kiitokset Jaakolle ehdotuksesta!

VW Passat olisi toki ollut varma hyvä valinta. Tämä C-Max oli kuitenkin luullakseni jonkin verran halvempi ja minulla on ollut jo aiemmin Passat muistaakseni nykyistä edellisenä autona. Perheen yhteiset ajot ovat lasten kasvamisen myötä vähentyneet niin paljon, että en edes tarvitse Passatin isompia tiloja ja tämä C-Max on ulkomitoiltaan aika paljon pienempi. Rolls Royce olisi sekin ollut todella houkutteleva, mutta sitä ei ollut meidän työpaikan hyväksyttyjen autojen listalla (ostan siis työsuhdeauton). En tiedä miksi Rolls Royce puuttuu listalta, mutta olisikohan siinä liikaa CO2-päästöjä, kun meillä juuri uusittiin lista jotenkin luontoystävälliseksi...

Huomenna sitten kaikki joukolla järveä kiertämään. Sovimme viimeksi, että siirrämme starttia 3 minuuttia ja lähdemme vasta klo 8.30. Tämä siis sen takia ettemme olisi liian aikaisin Puljulla odottamassa olemattomia ja tulemattomia pirkkalaisia. Viime aikoina matka Puljulle on kestänyt juuri tasan tuon 30min, joten nyt saavumme täsmällisesti. Ja muistattehan kaikki kääntää kellot kesäaikaan ennen lenkkiä!

Ei kommentteja: