torstai 13. maaliskuuta 2014

To 13.3. – Väärät portaat!

Tänään 24km, 1h 59min.

Ap: 24.2km, 1:59:10, 4:55/km.

Olin taas varannut torstaiaamupäivälle lenkkivuoron, kun ilta menee töissä. Hieno keväinen aamu sai minut tekemään hetken mielijohteesta päätöksen lähteä rikkomaan lyhimmän järvenkierron ennätystä. Ja uuden ennätyksen ideanahan oli gallardon vihjaama oikaisu Mustavuoren kohdalla, eli juoksin moottoritien eteläpuolella Rajasalmen sillalle käymättä lainkaan Nokiantien varressa. Saihan siinä vähän askelien kanssa olla tarkkana, mutta vuorikauriin siroudella juoksemalla reitti lyheni ainakin 200m!


Oheisessa kuvassa punainen reitti on tämän päivän juoksu, ja sininen on edellisen ennätyksen reitti. Tämä uusi reittilöytö on myös hyödyllinen pirkkalaisille, jotka yleensä kääntyvät takaisin kotiin järvenkierrolta näillä seuduilla, koska tuleehan Lihapoikien kohdalta tänne matkaa jo yli 3 kilometriä.

Kun vielä muutenkin yritin keksiä pieniä lisäoikaisuja ja korjasin yhden alokasmaisen virheen (mittari oli viimeksi typerästi oikeassa ranteessa), niin kokonaismatkaksi ja uudeksi ennätykseksi tuli nyt 24.21km. Ja tuossa on mukana vielä paha moka Pispalassa. Syytän suunnistajia tästä virheestä, koska juoksin epähuomiossa Pyynikin testijuoksun portaat alas Pispalan koululta, vaikka parempi reitti kulki vierestä toisia portaita pitkin (ja viimeksi osasin mennä oikein).


Kuvassa punainen viiva on tänään juoksemani reitti ja sininen on se, mistä piti juosta. Arvelisin, että tuossa tuli 50m ylimääräistä. Ja väärät portaathan tarkoittavat sitä, että vielä on kerran käytävä yrittämässä uutta lyhintä reittiä oikeita portaita pitkin. Pakkohan se on samalla nyt ottaa tavoitteeksi 24km alitus, kun pääsin jo niin lähelle. Puuttuvat 210m raavin väkisin kokoon jostain ja ainakin jonkin verran saan juoksemalla aamuyöstä ajoväylillä Naistenmatkantiellä.

Itse juoksu otti ihan liian koville, kun väkisin runnoin ajan alle kahden tunnin. Ei ollut palautumisesta tietoakaan ja TE oli 4.1!

Ip: lepo.

Ei kommentteja: