torstai 27. maaliskuuta 2014

To 27.3. – Hylsy elämäntapatestistä

Tänään 20km, 1h 47min.

Ap: kevyt 11.3km, 58:12, 5:10/km.

Aamuhissuttelu Hatanpään ja Iidesjärven ympäri. Upea ilma, jalat kovin väsyneet, pari astetta pakkasta.

Ip: kevyt 8.6km, 48:58, 5:42/km.

Todella väsynyt iltahölkkä Härmälän suunnalla. Tuli vähän metsän puolellakin suunnistettua, niin keskari muodostui tuollaiseksi. Toivottavasti huomenna taas kulkee paremmin.

Työnantajani pitää huolta meidän työntekijöiden hyvinvoinnista ja niinpä minäkin sain tänään aloittaa Firstbeatin hyvinvointikartoituksen. Se tarkoittaa, että ensi sunnuntaista alkaen pidän kolme vuorokautta putkeen piuhoja rinnassa ja mittaan sykettä. Pidän päiväkirjaa milloin nukuin, milloin olin kokouksessa, milloin ajoin autolla jne. Sitten lopuksi saan analyysin miten eri asiat hyvinvointiini vaikuttavat ja mikä stressaa. Toivottavasti tuossa analyysissa tulee parempia TE-lukuja kuin Garminilta.

Tänään aloitin homman syöttämällä systeemiin lähtötiedot ja vastaamalla aloituskyselyyn. Olikin muuten kimurantteja kysymyksiä. Nimeni osasin kirjoittaa, mutta muu oli vaikeaa. Kysymykset olivat arviointia tämän hetken elämäntilanteesta ja –tavoista. Piti vastata oliko samaa vai eri mieltä annetuista väittämistä. Muutama esimerkki:
”Liikun mielestäni riittävästi terveyden kannalta”. Tähän oli sentään pakko vastata ”jokseenkin samaa mieltä”. Ainahan minulla joku paikka on kipeä, mutta se ei ole liikunnan riittävyydestä kiinni vaan ennemminkin, että sitä on liikaa.
Mutta sitten ”Liikuntani teho on mielestäni riittävä kohottamaan kuntoani” olikin jo ”eri mieltä”, sillä eihän kunto ole mihinkään kohonnut enää vuosiin.
Sitten oli ”Syön mielestäni terveellisesti”. Otetaanpa esimerkki tästä päivästä. Aamulla kahvia, lounaaksi jättilautanen kebabia ja ranskalaisia, sitten paastoa ja myöhään illalla odottaa vielä litra Ainoa. Joten eiköhän sekin rasti mennyt äärilaitaan oikealle ”eri mieltä” –sarakkeeseen...
Sitten ”Koen käyttäväni alkoholia kohtuudella”. No, tässä tipattomassa ei todellakaan ole mitään kohtuullista, joten taas meni rasti äärioikeistoon.
Kun homma jatkui tätä rataa, niin tuli kyllä surkeat lähtöpisteet.

Ei kommentteja: