maanantai 31. maaliskuuta 2014

Ma 31.3. – Lumet on luotu

Tänään 18km, 1h 34min.

Ap: 10.0km, 53:57, 5:24/km.

Mattokymppi aamulla ennen Helsinkiin lähtöä. Hiki ainakin virtasi ja eihän se Firstbeatin vempele pysynyt rinnassa kiinni siinä vedenpaisumuksessa. Juoksusta tulikin aika hankalaa, kun toisella kädellä oli pidettävä sitä sydämentahdistinta paikallaan.

Ip: kevyt 8.3km (sis 5 x 100m), 39:56, 4:50/km.

Juoksu Nekalan ympäri ihan kohtuullisella vireellä, varsinkin kun päivä taas meni autossa istuessa. Sekaan ”irtonaisia” spurtteja.

Sain muuten kesärenkaat vaihdatettua omaan autooni ja perheen toisellekin autolle jo vaihtoajan varattua. Talvi on siis virallisesti lopetettu. Samalla valmistuivat viralliset tilastot talven lumisuudesta. Lehdissähän on paljon kirjoitettu, että tänä talvena oli vain vähän lunta. Ja todellakin tilastot näyttävät tukevan tätä oletusta.

Oheinen kuvaaja näyttää talven lumisuuden siltä ajalta kuin virallisia tilastoja on kerätty. Mittarina on tehtyjen lumitöiden lukumäärä koko talven aikana tyypillisessä tamperelaisessa omakotitalossa. Olipa todellakin erinomainen talvi! Sukupolvelta toiselle laulujen ja runojen myötä kulkeneet perimätiedot tilastoja edeltävältä ajalta kertovat, että talvi 2007-2008 oli myös hyvin vähäluminen, mutta tuskin sentään näin hyvä.

Ei kommentteja: