lauantai 7. helmikuuta 2015

La 7.2. - Hallijuoksua

Tänään 12km, 1h 02min

Ap: vr3 + sekalaisia vetoja 3.30/km-vauhtia + vr2 (yht 11.9km), 1:02:00, 5:13/km.

Tänään juostiin taas suunnistajien Pyynikin testijuoksu. Minulla se on ympyröity kalenteriin vasta 28.3. Tai ei se oikeasti mihinkään kalenteriin ole ympyröity, vaan kirjoitettu exceliin. Silloin pitäisi hyökätä tavoitteen #95 kimppuun. Olettaisin, että tänään olosuhteet olivat karmeat, mutta maaliskuun lopussa reitti voisi olla jo sula.

Latasin paljun aamulla, eli lisäsin sinne ison kasan lunta, kun vesi on ollut viime aikoina vähän turhan lämmintä. Tämän jälkeen ajoin Pirkkahallille kokeilemaan sisäjuoksua. Mogulilla oli ohjelmassa kymppi noin 3.30/km-vauhdilla. Minun oli tarkoitus rimpuilla samalla vauhdilla epämääräisiä vetoja siinä mukana, mutta ihan näin epämääräisiä vetoja en ajatellut. Juoksin suunnitellusti ensin kaksi tonnin vetoa 3.30-vauhtia (pal 2min) ja huomasin, että tänään en pysty suorittamaan omalla tasollani. Oli aika vaikeaa heti alusta saakka ja varsinkin vasen takareisi vastusti (ja on ollut kipeä juoksun jälkeenkin). Loppuajan juoksin melko satunnaisesti 300-600m mittaisia vetoja samaa vauhtia reilun minuutin palautuksilla. Ei ollut hyvä päivä, mutta tulipahan kuitenkin juostua yhteensä 5300 metriä tuota kympin kisavauhtia.

Haka-Riskun Minna oli mukana treenissä ja näytti olevan aikamoisessa tikissä. Hyvä tietää, että ei kannata peesiin yrittää Teivocupissa... Moguli tuolla omassa blogissaan kiitteli minuakin vetoavusta. Hän taisi olla niin keskittynyt juoksuunsa, ettei huomannut että se oli Minna, joka veti. Minä olin se, joka jojotin siellä joukon viimeisenä;-) No, vedin minäkin siellä lopussa muutaman metrin...

Ip: lepo.

Huomenna uhmataan myrskyä ja kierretään järvi tutulla speksillä: Porsche 8.28 ja Pulju 9.00.

PS. Pitää vielä hehkuttaa Siljan hienoa juoksua Jyväskylässä; Oona Kettusen ja Camilla Richardssonin perässä pronssille maksimisuoritus ja hieno 1500m enkka 4.38,2! Nyt on eno pudonnut pahasti ja lopullisesti veneestä;-)

1 kommentti:

moguli kirjoitti...

Hyvin luit tilannetta ja siitä lopun peesijeesistä oli suunnattomasti apua. Kiitos!