lauantai 28. helmikuuta 2015

Pe 27.2. - Viimeinen laivaveto

Tänään 20km, 1h 32min

Ap: kevyt 6.0km, 30:02, 5:00/km.

Aikainen aamuverkka. Ilmankosteus 104% ja lämpötila lähes 30 astetta. Joutuu juoksemaan koko ajan märissä kamppeissa, kun ne eivät kuivu edes parvekkeella auringossa. Ennemminkin vain kastuvat lisää "kuivuessaan". Mutta parin kiekan jälkeen vaatteet ovat kuitenkin läpimärät, niin ei sen väliä vaikka ovat alussakin.

Ip: vr2 + vk 10.0km (@4.04/km) + vr2, 1:02:14, 4:27/km.

Tein päivän toisen lenkin jo heti puolilta päivin, että sai sen alta pois. Nyt on risteilyn viimeinen päivä ja tämä oli viimeinen laivalenkki. Pakkohan se oli edes yksi reippaampi yrittää juosta, joten se oli nyt sitten tämä. Sain samalla lopullisesti sinetöityä laivan nopeimman tittelin itselleni, koska eihän tällaisia vauhteja ole kuunaan nähty Karibian merellä!

Pari kilsaa verkkaa ja sitten tasainen vk-kymppi mukavuusalueen reunamilla. Ja päälle verkat. Kymppi kulki ihan OK 40:37 ja varmaan olisin saanut tikistettyä alle 40 ilman suurta ponnistusta, mutta helppohan se on jälkikäteen selitellä. Jalat kestää näissä vauhdeissa ihan hyvin ja istuminen on paljon kivuliaampaa kuin juokseminen. Mutta niinhän tiedekin sanoo, että istuminen tappaa.

En ole varmaan pystynyt kuvaamaan täällä lenkeillä vuodatetun hien määrää. Se on jotain aivan tajutonta enkä enää ikinä valita hikoilua juoksumatolla! Tai varmaan valitan, mutta se on silti ihan mitätöntä. Kuvalla tätä ei voi selittää, mutta yritetään.

Oheisessa kuvassa on meidän hyttimme parveke kuvattuna tänään päivällä. Neuvottelimme vaimon kanssa matkan alussa käytetäänkö parveketta romanttisiin aamiaisiin ja auringonlaskujen ihailuun shampanjalasien kanssa, vai kenties juoksuvaatteiden kuivatukseen. No, kuva kertoo kaiken. Parveke pestään päivittäin, eli tämä tulos on tämän päivän kahden lenkin jäljiltä. Kaikki lattialla näkyvät epämääräiset läiskät ja purot ovat tämän päivän lenkkien tuloksia;-) Oikealla naapuriparveke on meidän tyttöjen Ellan ja Iinan parveke, ja kuten näette, niin olen sielläkin käynyt tervehtimässä.

Ja tässä vielä vanha vintsaaja viimeisen lenkin jälkeen. Jos kuvassa olisi kosteusmittari, niin se räjähtäisi.

Laiva rantautuu Fort Lauderdaleen lauantaiaamuna ja kotimatka alkaa. Periaatteessa aamulla ehtisi vielä juosta, mutta ei siinä lähtöhässäkässä viitsi. Laivalla tuli siis juostua vajaan 7 vrk:n aikana yhteensä 132km ja olen tähän suoritukseen erinomaisen tyytyväinen.

Karibia vaikenee.

Ei kommentteja: