torstai 5. helmikuuta 2015

To 5.2.

Tänään 17km, 1h 28min

Ap: kevyt 6.0km, 31:19, 5:13/km.

Aamulenkki matolla. Sitten taas varhainen ajelu yhtiömme Espoon toimipisteeseen. Radiota kuuntelin aina kun en ollut puhelimessa, ja nyt kyllä pitää avautua NHL-uutisoinnista. Toivottavasti Cosmos74 ei satu lukemaan tätä blog-entryä;-)

Taustana kerrottakoon, että NHL on Pohjois-Amerikassa pelattava jääkiekkosarja, jossa pelaa myös paljon suomalaisia pelaajia. Kuten varmaan useimmat ovat havainneet, niin NHL-pelit saavat aivan käsittämättömästi kaistaa esim. Urheiluruudussa ja kaikessa muussakin urheilumediassa. Tähän on jo totuttu ja sen kanssa on vain elettävä.
NHL:n yksi erikoispiirre on, että ensin jokainen joukkue pelaa jotain 100 alkusarjapeliä ja sitten melkein kaikki pääsevät jatkoon ja alkavat alusta ja pelaavat pienen määrän playoff-pelejä ja niiden perusteella määritellään lopputulokset sarjassa. Silti siis näistä turhista alkusarjapeleistä jaksetaan meuhkata kaikissa medioissa.

No asiaan: Kuuntelin siinä Radio Nostalgiaa ja sieltä tulee musiikin lomassa tasatunnein 2-3min uutislähetys. Koska lähetys on todella lyhyt, niin siinä on vain muutama pääuutisaihe. Siinä matkalla sitten tuli klo 8 uutislähetys. Ukrainassa taistelut kiihtyvät, Taiwanissa lentokone putosi, markkinat tekivät sitä tai tätä, MUTTA SITTEN TULI UUTISPOMMI: NHL:ssä runkosarjan kierroksen 79 ottelussa tuppukylä vastaan peräkylä ”Pakarinen taklasi kuudesti, mikä oli toiseksi eniten koko ottelussa.” Tällainen rauhallisempikin kaveri alkaa menettää hermonsa! Siis kaikista eilisen urheilu-uutisista 2-3min uutislähetykseen valitaan se, että joku Pakarinen taklasi kuudesti! Tähän ei voi reagoida muulla tavalla kuin boikotoimalla ikuisesti Nostalgian uutisia. Kanava vaihtuu aina kun tasatunti lyö ja takaisin tulen vasta 3-4 min myöhemmin.

Ip: kevyt 11.0km, 57:04, 5:11/km.

Iltalenkki matolla. Ihan hyvä vire. Katsoin Game of Thronesin 4. kauden viimeisen jakson, joten nyt ei auta muu kuin odotella uuden kauden alkua.

Kävin työpäivän päätteeksi uusintakäynnillä Kankaan vastaanotolla. Ensin varmistettiin, että viimeksi paikoilleen väännetyt nivelet ovat edelleen paikallaan. Hyvin olivat.
Sitten minulle opetettiin kuinka jalkakyykky kuuluu tehdä. Viime kerrallahan minä näytin mallisuoritukset kaikista käyttämistäni peruslihaskuntoliikkeistä. Kangas seurasi esityksen tarkasti ja lopulta vain totesi, että ”sinä siis teet nuo kaikki ihan väärin”. Se minun iso virheeni on, että teen kyykyt etupainossa täysin etureisillä, kun takareisien pitäisi olla aktiivisia.

Eihän näistä mitään varmaa voi sanoa, mutta teoria on, että jalkavaivat ja huono kulku liittyvät lihaskuntotreeneihin. Eli väärin tehtyihin ja huonosti juoksun kanssa sovitettuihin treeneihin. Ajoitukset juoksukunnon alamäestä ja lihaskuntotreenin ottamisesta ohjelmaan tukevat tätä oletusta. Nyt jätän kaiken lihaskuntotreenin pois ja hiljalleen opettelen tekemään kyykyn oikein ja sitä kautta sitten teen pelkästään juoksua suoraan tukevia muutamia liikkeitä. Kangas edusti vahvasti sitä kantaa, että painonnostotekniikat ja –osaliikkeet tukevat parhaiten juoksua. Askelkyykyt saavat joka tapauksessa jäädä pois. Enpä ole pahoillani tästä;-) Vähän ja huolellisesti, on uusi pläni.

3 kommenttia:

Onni Vähäaho kirjoitti...

Yövuorossa täytyy aina viimeistään tsekata pjh:n menoa ja meininkiä... Ja nytpäs sattui hauskasti ;)

Heh,heh, pientä kärjistystä, mutta epäilemättä uutistila voi olla välillä epäreilua. Kieltämättä tuo nostalgian uutisjako on ollut aika humoristinen, jopa näin nhl:stä diggaavalle... On siellä tosin joskus jauhettu vieläkin sekundaarisemman kaverin kanssa ;) https://www.youtube.com/watch?v=ckJ8DFBFvOo

Tätä nykyä ei vaan tahdo ehtiä seuraamaan nhl:ää, joten pitäisikö minun vuorostaan alkaa päivystään nostalgian spesifejä nhl-uutisia ;)

Tsemppiä treeneihin ja kirjoituksiin! Näitä on aina mukava lukea.

Onni Vähäaho kirjoitti...

Boostiksi vähän nhl:ää pähkinänkuoressa:

82 ottelua runkosarjassa/joukkue

30 joukkuetta, josta 16 jatkaa runkosarjan jälkeen, joten kuitenkin 14 jää kesälomalle jo huhtikuussa.

Mestaruuteen täytyy pelata pleijareita neljä kierrosta ja voittaa joka kierro neljä kertaa. Kausi loppuu mestareilla vasta hieman ennen juhannusta.

Silti Pakarisen 6 taklausta nousee heinäkasasta ;) heh,heh...

pjh kirjoitti...

No jos niitä joukkueita kerran melkein puolet putoaa alkusarjan jälkeen, niin sitten tuli vähän liioiteltua;-)
Tuo Nostalgian haastattelu oli tuttu ja seurasin kyllä hyvin mennyttä 6vrk-koetta. Aika kovaa settiä on sinulla ollut viime aikoina muutenkin menossa varsinkin noissa metsärymyämisissä! Vaan pakko kai se on vähän treenatakin Unkarin kisaa varten...