sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Su 8.2. – Vintsattu järvenkierto + viikko 6

Tänään 26km, 2h 12min

Ap: pitkä 26.5km, 2:11:33, 4:58/km.

Olipa yksi tuulisimmista järvenkierroista ikinä! Onneksi tuuli oli puuskittaista ja välillä tyyntyi, mutta esim. 3km pätkä Rajasalmen sillan yli oli melkoista puskemista tuuliseinää vasten. Kun vielä alusta oli pääosin jäinen ja en tajunnut ottaa nastalenkkareita mukaan, niin olosuhteiden ei voi sanoa olleen optimaalisten.

Meitä oli parhaimmillaan mukana 7, mutta vain 5 teki koko kierroksen. Tappi oli katsonut kalenteria väärin ja luuli, että on jo maaliskuu. Puljulta alkoi nimittäin melkoinen show. Vauhti oli vähän nykivää, mutta keskimäärin keliin nähden ihan reipasta (päälle vitosta kuitenkin). Tappi aloitti todellisen vedätyksen Puisto-Kaarilan kohdalta ja Veterano jatkoi muutamaa kilsaa myöhemmin ja veti Pispalan mäkeen reittienkan vaikka välillä oli kamala vastatuuli. Viimeinen kymppi Porschelle tultiin jo kokonaan reippaasti alle vitosta. Pispalan mäen päällä laskimme, että koko reissuun saadaan alle vitosen keskari, jos loppu mennään 4:40/km, ja menihän se reilusti alle.

Piti aika kauas selata päiväkirjaa, että löytyi edellinen alle vitosen järvenkierto, eli huhtikuu 2014. Tässä välissä olen siis juossut 19 järvenkiertoa vauhtia, jota Tapin mukaan ei edes treeniksi lasketa. Oli hyvä saada tehtyä tällainen vauhdikkaampi järvinen, koska ainakin harjunkiertäjien joukossa olen ollut huomaavinani vähätteleviä kommentteja järvenkiertäjien vauhdista. Olihan tämäkin nyt hädin tuskin vintsaa, mutta ainakin se oli lupaus paremmasta tulevaisuudesta.

Tänään juoksu kulki ihan hyvin vaikka välillä oli vaikea päästä tarpeeksi kovaa pysyäkseen muiden mukana. Vasen takareisi oireilee edelleen ikävästi, mutta toivottavasti palju taas auttoi. Varsinaista kipua minä en tietenkään tunne, kun uusimman tieteellisen tutkimuksen mukaan Chicken Vindaloo on lähes morfiiniin verrattavissa oleva kipulääke. Tai jos ei nyt morfiiniin, niin aspiriiniin ainakin. Gallardo osasi tästä kertoa ja netistä löytyi heti roppakaupalla vahvistusta tälle uskomattomalle jutulle;-)

Ip: lepo.


Viikko 6 (2.-8.2.2015)

Juoksua 106km (5:00/km).
Liikuntaa yhteensä 9h 35min.

Vähän kevyempi viikko, mutta ei olo nyt kovin palautuneelta silti tunnu. Juoksu kulkee kuitenkin ihan mukavasti. Tiistain reippaat 3x5km menivät hyvin, mutta lauantain vedot 3:30/km-vauhdilla eivät sitten enää menneetkään yhtä hyvin. Peruslenkit ovat sujuneet OK. Flunssaakaan en ilmeisesti saanut.

Alkavalla viikolla halli on taas messukäytössä joka päivä, joten reippaat treenit jäävät luultavasti tekemättä. Lauantaina sitten Teivocup, jos ei nyt ihan karmea pääkallokeli tule.

Ei kommentteja: