lauantai 14. maaliskuuta 2015

La 14.3. - Teivocup ;-)

Tänään 17km, 1h 19min

Ap: vr 3.3km, 15:55, 4:49/km.

Kävin aamulla pienellä ulkoverkalla kokeilemassa miten jalat olivat toipuneet eilisistä "ruskoista". Kipu oli lievä, joten ei se juoksua estä. Lisäksi aamulenkin hölkkävauhti oli ihan hyvä.

Heti aamusta vasen lonkka oli selvemmin kipeä ja nyt oli jo helppoa sormella painelemalla löytää kipupisteet. Yritin opiskella anatomiaa terveyskirjastosta ja keksiä mistä paikoista siinä oli kyse, mutta ei ymmärrys riitä hahmottamaan anatomiakuvia ja sijoittamaan niitä todellisuuteen. Kipu on siellä vasemman lonkan ja reisiluun yläpään liitoksen tienoilla. Olisikohan se ITB-juttukin samalla alueella? Veikkaan, että takareisien jumit ovat vahvasti sidoksissa juuri tuohon lonkkajuttuun, koska se rajoittaa rentoa juoksua.

Seuraavalla fyssarikäynnillä tämä selviää ja sitten tarkan diagnoosin avulla voidaan kohdentaa kaikki modernin lääketieteen keinot ongelmakohtaan: vesisaavi, tennispallohieronta ja sively täysikuun aikana poimituilla voikukan lehdillä.

Ip: vr4 + TC 5.0km (18:30) + vr4, 1:03:24, 4:45/km.

Tällä kertaa TC-suoritus yllätti positiivisesti ja nosti fiilistä jatkoa ajatellen. Optimistisin ennakko-odotukseni ajasta oli jotain 18.50, joten tämä 18.30 oli hieno homma!

Kaverit lähtivät startista kamalaa vauhtia ja luulin olevani ihan laahustusliigassa, mutta niin vain minullakin eka kilsa oli 3.40 vaikka muut olivat jo kaukana. Kolme kilsaa meni OK, mutta sitten tuli vähän raskasta. Joka tapauksessa vauhti yllätti positiivisesti vaikka lonkka valittikin aika lailla. Mutta hyvä oli vetää kengällä, kun jalassa oli salainen ase, eli Adizero Pro! Tätä salaista asetta onkin neljän vuoden aikana käytetty vain noin 200km.

Todettakoon rehellisesti, että juoksukeli oli jotakuinkin täydellinen ja kaikki muutkin osallistujat paransivat edellistä tulostaan reilusti. Alustana sula ja kuiva asfaltti ilman hiekkaa. Tuuli minimaalinen. Lämpötila jotain 5 astetta. Toki lyhyissä juokseminen sitten huhtikuussa voi vielä muutaman sekunnin auttaa. Julistetaan tässä nyt tavoitteeksi, että huhtikuussa pitäisi päästä alle 18min.

Annettakoon vielä kunnia sinne mihin kunnia kuuluu: Somessa on jo laajasti tunnustettu, että jaha oli päivän kurko. Raineritreenillä alle 17.30!

Huomenna normijärvinen Porschelta 8.30 ja Puljulta 9.00.

Ei kommentteja: