torstai 12. maaliskuuta 2015

To 12.3.

Tänään 17km, 1h 23min

Ap: lepo.

Ei jaksa. Olen viime aikoina ollut aamuisin yllättävän väsynyt.

Ip: 17.2km, 1:22:48, 4:48/km.

Vedin kengällä Vuores-lenkin alkuillasta. Kirkas ilma, sula ja kuiva alusta, vieläpä osin hiekasta puhdistettu. Keväinen meininki! Toivoin pitkään, että jumit huuhtoutuisivat pois ja saisin kirmata kuin varsa, mutta koko kierros oli lompsittava jumien kanssa kuin laama.


Nyt pitää ottaa kantaa suomen kielen kehittymiseen ja elossa säilymiseen. Näillä juoksublogeilla on sellainen ongelma, että ne ovat helposti hieman yksitoikkoisia (juoksin 6km, juoksin 12km, juoksin 8km, jne). Urheiluselostajat ovat ratkaisseet ongelman keksimällä uusia synonyymeja tavallisten urheiluverbien tilalle tyyliin "juosta"->"tehdä juoksu", jolloin selostus muka kuulostaa hienommalta.

Eilen Kontiolahden kisoissa selostaja vei tämän idean taas yhden pykälän eteenpäin. Kun Mäkäräinen hiihti viimeistä kierrosta kohti maalia, niin selostaja ei kommentoinut hienoa hiihtoa sanomalla "nyt Kaisa kyllä hiihtää todella hyvin!". Sen sijaan hän sanoi "nyt Kaisa kyllä vetää suksella todella hyvin!". Yritin googlata tätä uutta "vetää suksella" -ilmaisua ja päädyin siihen, että tämä oli uudissana, mutta uskoisin sen nopeasti yleistyvän. Sillä voi olla muutenkin kansanterveyttä edistävä merkitys, koska nuorison silmissä hiihto on ihan kuoleva harrastus, mutta moni voisi varmaan innostua vetämään suksella.

Ei kommentteja: