tiistai 10. maaliskuuta 2015

Ti 10.3.

Tänään 18km, 1h 28min

Ap: lepo.

Surkeasti nukuttu yö ja ei toivoakaan jaksaa aamulla lenkille.

Ip: vr3 + 11 x 4min / 1min + vr3, 1:27:36, 4:46/km.

Mitä tähän nyt sanoisi. Juoksutuntuma oli yhtä masentava kuin juoksusää, eli harmaata ilman valon pilkahduksiakaan. Vetsku lupasi sulan ja hiekattoman alustan ja siitä ei voi valittaa. Välillä oli vastatuuli tai ylämäki, mutta turha niidenkään piikkiin on mitään pistää.

Speksinä oli siis Veteranon maraharjoitus 12x4min vetoja 1min hölkkäpalautuksella. Tätä sahattiin Sarankulmankadun kelvillä noin kilsan pätkää edestakaisin. Minä juoksin vain 11 vetoa, koska edestakaisella reitillä 12. veto olisi vienyt poispäin kotoa ja pidentänyt loppuverkkaa. Tietysti oikea juoksija olisi tehnyt 13 vetoa, mutta minulla se ei käynyt mielessäkään.

Koska harpattikin oli mukana ja selkäkin yleensä näkyi jossain horisontissa, niin pitää keksiä harkasta kolme positiivista asiaa:
1. Jaksoin kaikki suunnitellut 11 vetoa samaa vauhtia. Se tarkoittaa 11km juoksua noin 4min/km-vauhdilla.
2. Viimeinen veto oli nopein ja ei tuntunut sen huonommalta kuin ensimmäinenkään, mikä oli kai hyvä juttu jaksamisen kannalta.
3. Alamäkijuoksu kulki ihan OK.

Mutta tämän lisäksi totuus on se, että yhtään metriä ei kulkenut rennosti ja töitä sai tehdä jokaiselle askeleelle. Nyt olisivat hyvät neuvot kalliit, koska takareidet ovat täysin tiltissä. Vaikka edellisestä lenkistä oli kulunut aikaa yli 2vrk, niin takareidet olivat vain entistä enemmän tukossa. Tuo hieman alle 4min/km on nyt minun vauhtini ja kovempaa ei pääse, eli Teivocupissa lauantaina tapellaan taas tuskissaan jonkun 19.30-tuloksen kanssa.

1 kommentti:

Veterano kirjoitti...

Jos positiivista aletaan hakemaan, niin allekirjoittaneelle positiivista oli:
1. Se kun oli seuraa (pjh, harpatti, gallardo), ei pelottanut niin paljon. Tämä treeni kun aina pelottaa etukäteen.
2. Sain edes jotenkin juostuksi tuon setin, vaikka pientä hiipumista tulikin loppupuolella. Alussa oli mulle hieman reipasta kun yksi idea on pitää sama mahdollisimman hyvä vauhti koko setin ajan.