sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Su 15.3. - Kiihtyvä järvinen + viikko 11

Tänään 30km, 2h 25min

Ap: kiihtyvä pitkä 30.0km, 2:24:41, 4:49/km.

Eilen illalla jo huomasin, että perusjärvisellä viikkokilsat jäisivät hieman alle sadan. Niinpä ajoin Porschelle jo etuajassa ja hölkkäilin pätkän verran Markoa vastaan ennen varsinaisen järvenkierron alkua. Oli kyllä tajuttoman hieno keli!

Porschelle kokoontui lähes ennätyksellinen 6 juoksijan joukko ja kun vielä Veterano ja Tappi tulivat mukaan Puljulta, niin tänään juostiin 8 miehen voimin. Porukka tosin hajosi toisella puolikkaalla pirstaleiksi, kun ei tullut sellainen rauhallinen sunnuntaipitkis.

Eka kymppi mentiin päälle vintsaa ja sen jälkeen hiljalleen kiihdyteltiin. Pasi ja Marko lähtivät kovempaan kiihdytykseen jostain 15km kohdalta ja kyllä meillä muillakin siinä koko ajan vauhti vähän nousi. Tappi muisti maaliskuun uhon ennen Pispalaa ja veti muutaman kilsan reippaasti kiihtyen ja Veterano jatkoi sitten vedätystä koko loppumatkan. Viimeinen kymppi (ml Pispalan mäki) meni jo alle 44min ja viimeinen 5km alle 21min, jotka molemmat ovat minulle ihan reipasta vetämistä Hoka Oneilla puujaloin. Tästä vauhdista vastasi siis lähes kokonaan Veterano ja itse en olisi mitenkään viitsinyt juosta noin lujaa, mutta en halunnut antaa Vetskulle lisämotivaatiota hyytymällä kesken.

Hattu päästä Markukselle, joka pahaa aavistamatta lähti mukaan vuoden ekalle pitkikselle, mutta joutuikin vedätyskisaan eikä antanut tuumaakaan periksi. Puolikkaan ennätys heilahtaa uusille lukemille heti, jos vain viivalle viitsii! Tabaskokin oli mukana ekaa kertaa ja saapui Porschelle hyvissä voimissa vain muutamaa minuuttia myöhemmin.

Oma vire ei ollut kummoinen ja jalka valitti enemmän kuin eilen, mutta ihan OK silti. Kevät etenee ja kavereiden uho kasvaa sitä mukaa, joten tätä se nyt varmaan on järvisillä tästä eteenpäin. Eli jos haluaa rauhallisen pitkän juosta, niin pitää käydä viikolla;-)

Ip: lepo.


Viikko 11 (9.-15.3.2015)

Juoksua 103km (4:51/km).
Liikuntaa yhteensä 8h 15min.

Sain kuin sainkin satasen rikki parista melkein lepopäivästä huolimatta. Jonkinlaisia tehotreenejä tuli kolme, eli tiistain vedot, lauantain Teivocup ja sunnuntain kiihtyvä pitkä.

Viikosta jäi tietysti hyvä fiilis, kun Teivocup meni hyvin. Vasemman jalan kanssa on vielä isohko riski jatkon osalta. Yritän tennispallohieronnalla hoitaa jalkaa. Ensi viikolla saa tulla määrää, mutta yritän pitää tehot pieninä ja muutenkin hidastaa vähän lenkkivauhtia.

Ei kommentteja: