sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Su 8.3. - Järvenkierto + viikko 10

Tänään 26km, 2h 09min

Ap: 26.1km, 2:09:05, 4:57/km.

Järvinen Markon, Veteranon ja Tapin kanssa. Takareidet täysin tukossa ja juoksu ei kulkenut lainkaan. Sellaista vaikeaa puujaloilla köpöttelyä ja vintsan vauhti oli ihan maksimia tänään. Ihan oikeasti jännitti aina rotvallin reunaa lähestyessä, että pääsenkö tällä kertaa yli vai kompastunko, sillä mitään tehoja ei jaloista lähde.

Tuskaa on päivän mittaan lisännyt pari muutakin asiaa:

1. Tappi kertoi lenkillä, että Rane oli käynyt laturetkellä Pirkan hiihdossa ekaa kertaa ja tuli maaliin neljäntenä 3min voittajan jälkeen. Siis kaikista hiihtäjistä neljäs yleinen sarja mukaanlukien. Ei perkele kyllä teki mieli pysähtyä siihen ja lopettaa tämä joutava harjoittelu. Onnittelut kuitenkin Ranelle aivan järjettömästä suorituksesta;-)

2. Jalkojen kimmottomuus on saavuttanut eeppiset mittasuhteet ja mikään tehoa vaativa suoritus ei siis onnistu. Niinpä masensin itseäni lisää lukemalla vähän viikonlopun vetskujen SM-hallituloksia. Pari esimerkkitulosta, joiden perusteella saa taas ripotella tuhkaa: M90-sarjan pituuden voittaja hyppäsi 294cm. Siis M90. Minulla ei olisi mitään jakoa tuohon tulokseen. Ja M75-sarjan voittaja juoksi 60m 8,74. Siis M75. En varmaan pikkupoikanakaan päässyt noin kovaa ja nyt 10s olisi ihan tekemätön paikka.

Onneksi ilmoittauduin juuri heinäkuun Bodomjärven ultraintervalliin. Siellä saa rauhassa köpötellä ilman paineita.

Ip: lepo.

Viikko 10 (2.-8.3.2015)

Juoksua 115km (5:06/km).
Liikuntaa yhteensä 10h 30min.

Oli taas vähän huonompi viikko ja reidet eivät tee yhteistyötä. Pari kertaa yritin viikolla juosta reippaamman pätkän, mutta ne jäivät yrityksiksi, joten ihan perusjuoksulla meni koko viikko.

Hitto kun keksisi mitä pitäisi tehdä... Tai onhan JariL sen jo monta kertaa sanonut, eli takareisiä pitäisi venytellä. Mutta kun ne ei veny ja ei yhtään huvita.

Yksinkertaisin selitys jalkojen tilalle on varmaan se, että olen nostanut kilsoja enemmän kuin suositeltu 10% viikossa. Oheinen graafi näyttää viimeisen vuoden ajalta juoksumääräni laskettuna aina viimeisen kuuden viikon kumulatiivisena summana. Eli graafin viimeinen lukema kohdassa 52 on nyt viimeisen kuuden viikon juoksumäärä. Ja x-akselin kohdassa 1 on vuoden takainen vastaava lukema viimeiseltä kuudelta viikolta. Viimeisen 12 viikon aikana on ollut melko jyrkkää nousua määrissä.

3 kommenttia:

Veterano kirjoitti...

Vähäkimmoisaa oloa koivissa ihmettelin minäkin kun yritin tulla järvisen loppua yksin hieman reippaammin. En keksi mitään muuta syytä kuin että se on tarttuvaa;)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä ainakin Porschelaisten meno hieman ennen puljua näytti ohiajaessa hyvinkin lennokkaalta. Ja lohdutuksen sanana teille joilla ei kulje; aina jollain menee vieläkin huonommin: Hallivetojeni viimeisen ylimääräisen vedon tuoman jalkaterän kipuilun worst case scenario haiskahtaa rasitusmurtumalta. Kun vaan malttaisi levätä.
gallardo

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia vaan! Ei pidä ihan kirjaimellisesti Tapin juttuja ottaa. Onhan sitä tänä vuonna tullut suksia ulkoilutettua kuitenkin ihan kivasti olosuhteisiin nähden, joskin palautumisestakin on huolehdittu ��
Rane