torstai 19. maaliskuuta 2015

To 19.3. - Tankkausta + vk-kymppi

Tänään 16km, 1h 14min

Ap: lepo.

Jaloissa tuntui sen verran rasitusta, että kehoani kuuntelevana kuntoilijana ymmärsin pitää lepoaamun.

Kun kävin töissä lounaalla, niin jotenkin mieleeni palasi Veteranon joskus järvisellä esille nostama huoli, että somessa ei ihmisten blogeissa kuulemma ole tarpeeksi ruoka-annosten kuvia. Tai sitten se oli päinvastoin. No, joka tapauksessa oikea ruokavalio ja -tottumukset ovat tärkeä osa treeniä ja esitänkin tässä mallisuorituksen.

Oma ravintosuunnitelmani perustuu ns. kahden pysähdyksen taktiikkaan, jota havainnollistaa oheinen graafi:


Horisontaaliakselilla ovat tyypilliset valveilla vietetyt tunnit. Vertikaaliakselilla syömiset, eli paljonko kaloreita otetaan sisään milloinkin. Kaksi piikkiä koostuvat lounaasta töissä ja Ainosta illalla kotona. Normaalisti illalla olisi tasaisempaa energiansaantia viinin muodossa, mutta nyt tipattomalla mennään näin. Näillä väleillä sitten juodaan vettä ja kahvia ja popsitaan tarpeen mukaan magnesiumia ja muita tärkeitä kalorittomia lisäaineita. Yksinkertainen ja tehokas kaava!

Lounaalla noudatan Väestöliiton (tai jonkun vastaavan) suosittelemaa lautasmallia, eli lautanen ahdetaan niin täyteen ruokaa kuin mahdollista. Se vaatii huolellista suunnittelua ja kokemusta eri ruokien koostumuksesta. Esim. tänään latasin ensin lautasen täyteen ranskalaisia. Sitten aloin lappaa päälle riisiä, joka valuu hyvin ranskalaisten väliin ja täyttää kaiken tyhjän tilan. Tämän jälkeen sitten kebabia niin paljon kuin pyramidimuodostelmassa siinä päällä pysyy. Ja tämä viimeistellään kastikkeella.
Sodexho yrittää meillä rajoittaa jälkiruoan kulutusta pienentämällä lautaskokoa, mutta teen silti parhaani. Ensin niin monta ohukaista kuppiin kuin mahdollista, hillot väliin täyttämään tyhjä tila ja sitten kermavaahdosta loppupyramidi.
Tietenkin otan tarjottimelle myös lautasellisen salaattia, jotta kassajonossa ei hävettäisi niin paljon. Sen voi sitten ruokailun jälkeen heittää biojätteeseen.


Nyt on taas energiaa lenkille! Ja saatiin jälkipolville tallennettua yksi ruoka-annoskuva lisää;-)

Ip: 16.1km (sis. 10km@4:07/km), 1:13:42, 4:35/km.

Ajoin Iinan teatteriopintoihin keskustaan ja hyödynsin odotteluajan lenkillä käymällä. Alunperin oli tarkoitus yrittää ahdistaa kovempaakin, mutta hylkäsin suunnitelmat heti alkuverkassa. Väsymys vaivaa jaloissa.

Lähdin kuitenkin juoksemaan reippaampaa kymppiä Teiskontien vartta Koilliskeskukselle päin. Varsinkin alussa tuntuma oli aika huono ja kilsat napsahtelivat 4:15 tienoille. Loppua kohti vähän vauhti parani (vaikka paluu olikin enemmän vastatuuleen) ja sain keskarin hilattua sentään alle 4:10/km. Ensi kerralla sitten paremmin.

Ei kommentteja: