sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Su 12.12. - Eero-lenkki

Tänään 30.3km, 2h 40min.

Ap: pitkä 30.3km, 2:39:37, 5:16/km.

Aamulla kävin melkoisen henkien taistelun viitsinkö lähteä järveä kiertämään. Tein itseni kanssa sopimuksen, että juoksen todella hiljaa jotain 6min/km hölkyttelyä. Otin jalkaan raskaimmat lenkkarini ja puin ylimääräisen vaatekerrankin, että hissutteluluhölkkä onnistuu varmasti. Sitten kun olin pari kilsaa hölkännyt, niin Eero tuli takaa ja samantien sain heittää hyvästit ajatukselle hitaasta lenkistä.

Eerolle tämä oli ensimmäinen pitkä kesän jälkeen ja hiljaa olisi kuulemma tarkoitus mennä... Eerolla oli sovittu tapaaminen Hannun kanssa Härmälässä ja odottelimme siinä muutaman minuutin. Kun sitten kolmisin jatkoimme matkaa, niin emme enää ehtisi 8:10 Teboilille, mutta oletin, ettei sieltä ketään olisi tällä kelillä mukaan lähdössäkään. Vauhti ihan mukavan maltillista.
Pirkkalan keskustan kohdalla kuitenkin näimme noin 200-300m edellä kaksi juoksijaa ja pitihän heitä lähteä ottamaan kiinni.

Kiristimme selvästi vauhtia, mutta ei se ero karkulaisiin oikein pienentynyt. Lopulta Rajasalmen sillalla väli oli jo selvästi pienempi (100m?), mutta vauhti oli selvästi alle 5min/km ja takareidet huusivat armoa. Päätin itse oikaista sillan jälkeen auraamatonta rantareittiä, kun taas Eero ja Hannu jatkoivat takaa-ajoa juoksemalla.

Kun oikaisuni jälkeen palasin Nokiantielle, niin olinkin jo aika reilusti edellä ja sain juosta hidasta hölkkää kilsan verran, kunnes muut saavuttivat minut. Teboililta olikin lähtenyt siis kaksi urheaa juoksijaa, eli Rane ja Hannu S. Ranehan juoksi juuri hiljan Firenzessä 2:45 ja sain nyt kysellä raportin juoksusta. Aika pitkään oli 2:43 vielä kiikarissa, mutta viimeisellä 4 km:llä tuli väsy ja pari minuuttia takkiin. Loistava juoksu joka tapauksessa.

Loppulenkki mentiin siis viden hengen porukalla ja tuttuun tyyliin Eero piti vauhtia ja hitaasta lenkistä ei ollut tietoakaan. Se on 100% varma, että jossain puolivälin kohdalla Eero hiljalleen hivuttautuu keulaan ja juoksee loppumatkan muutaman metrin muiden edellä koko porukkaa vetäen. Matkavauhti oli 5min/km ja se oli kyllä minulle näissä oloissa ihan turhan kovaa. Takareidet kotona aivan rikki-katki-poikki.

Pakkasta vajaat 15 astetta. Alusta ei pahin mahdollinen, mutta silti ikävän luminen. Sen verran oli v-mäinen lenkki, että en tee samanlaista uudelleen ennenkuin vasta viikon kuluttua.

Ip: lepo.

Nyt on edessä pari kiireistä työpäivää ja taidan ottaa ne hyvin kevyesti.

Ei kommentteja: