tiistai 14. joulukuuta 2010

Ti 14.12. - Telakalle?

Tänään 8.4km, 43min.

Ap: vr 3km + 10x 200m/1min + vr 2km, 43:07, 5:08/km.

Kiireinen aamulenkki hallissa. Korkkasin uudet adiokset ja olihan vauhti heti kenkien velvoittamana parempaa. Kakkosten keskari nyt jo 36,0s ja viimeinen 34,0s. Nyt on tästä harjoituksesta otettu löysät pois ja kymmenykset alkavat olla tiukassa.

Suunnitelmani on kuitenkin kunnianhimoinen ja selkeä. Jatkan vielä samalla kaavalla kunnes parannan vetojen vauhtia 0,7s ja keskari on 35,3s. Siihen uskon pystyväni jo tammikuussa. Sitten alkaa kestävyyden kasvattaminen toistoja lisämällä. Nostan toistoja maltillisesti kunnes pystyn vetämään samalla keskarilla 211 toistoa. Se on jo aika vaativa tavoite ja siihen voi mennä koko kevät.

Sitten kun 211x200m/1min menee mukavasti 35,3s keskarilla, niin alan lisätä vaikeusastetta lyhentämällä palautusta. Noin pitkässä harjoituksessahan palautuksiin menee jo yli 3 tuntia, joten sehän on melkein pelkkää seisoskelua! Pudotan palautusta 10s kerrallaan kunnes lopulta jaksan tehdä harjoituksen ilman palautuksia. Siinä voi mennä koko kesä, mutta lopputulos on sen arvoinen: harjoituksesta muodostuu maraton ihan 2.04 pintaan! Siihen lopetan parantamisen, koska pitää Hailea sen verran kunnioittaa, etten sentään hänen aikansa alle viitsi juosta.

Tässäkin siis yksi perspektiivi huippumaratoonarien vauhtiin;-)

Ip: lepo.

Juoksussa ei aamulla mitään erilaista tuntunut, mutta päivän mittaan alkoi vasen pakara/takareisi vaivata ja kävely muuttui hankalaksi. Tarkoitus oli vielä matolla juosta, mutta ei ollut toivoakaan ottaa juoksuaskelia. Ei varmaan mikään suuri yllätys, että koko syksyn vaivannut takareisi nyt sitten ilmeisesti sai tarpeekseen. Elättelen toki toiveita, että aamulla kaikki on taas toisin.

3 kommenttia:

kaapo kirjoitti...

Ai saakeli. Ei kuulosta hyvälle. Kannattanee tonnit jättää huomenna jokatapauksessa väliin?

pjh kirjoitti...

Eihän tämä huomisten tonnien kannalta hyvältä näytä, mutta en kokonaan heitä kirvestä kaivoon. Tämän hetken analyysi on, että kyse on kuitenkin puhtaasti jostain lihasvammasta. Hierominen, jää ja muu kotihoito saattaa auttaakin.
Ja joka tapauksessa tämähän tuli heti kun eilen pidin lepopäivän. Lepopäivät ovat myrkkyä jaloille!

kaapo kirjoitti...

Joo, samaa mieltä, lepo on perseestä. Mulle iskee yleensä aina joku lunssa, kun hiukan lepäilee. Keventely sen sijaan on ok. Katotaan huomenna, mä nyt meen jokatapauksessa Teemun kanssa riuhtomaan ...