torstai 26. toukokuuta 2011

To 26.5. - Luut vinossa

Tänään 18km, 1h 33min.

Ap: kevyt 6.2 km, 33:16, 5:20/km.

Osuinpas sekunnilleen samaan aikaan kuin edellisenä aamuna samalla lenkillä. Syke tosin oli noussut kaksi pykälää, eli syke-etenemä oli 2cm huonompi.

Lenkin jälkeen kävin kiropraktikolla. Tutut vääntelyt käsiin, niskaan ja jalkoihin. Muutamia napautuksia vasaralla sinne tänne. Aitoa ihmettelyä siitä, että kuinka joku voi olla näin tukossa ja kankea koko ruhon osalta, ei niskakaan kuulemma taivu ja kädet liikkuvat vain puolet siitä mitä pitäisi; olin jopa hieman ylpeä, että selvästi tein tässä mielessä suuren vaikutuksen… Kaikki oireet osoittivat kuulemma samaan suuntaan ja diagnoosi oli selvä: Ristiluu on vinossa, ja tarkemmin vielä kääntynyt hieman oikealle.

Sitten vain terävät painallukset muutamaan kohtaan lonkan seudulla ja hoito kesti siis ehkä pari minuuttia. Tämän jälkeen liikeradat olivat ihan toista luokkaa. Kädet taas nousivat ylös asti ja pääkin kääntyi. Jaloista löytyi taas tasapainoisesti voimaa jne. Olin siis terve. Tuo kokemus on kyllä aivan häkellyttävä ja lähes taianomainen, mutta nyt olen sen muutaman kerran jo aiemminkin kokenut. Tämä on todellakin mustaa magiaa!

Toki tiedän jo kokemuksesta, että ongelma palaa nopeasti ja lisäksi lihaksissa on pitempään kestävää rasitusvammaa, jonka luu vinossa juokseminen on aiheuttanut;- ) Aion nyt käydä hoidossa kerran viikossa jonkin aikaa, kun onhan tuo erittäin positiivinen kokemus. Lisäksi sain ohjeen venytellä takareisiä jonkin verran, mutta hyvin kevyesti.

Ip: kevyt 11.8 km, 1:00.00, 5:05/km.

Poppamies sanoi, että pari päivää pitäisi ottaa kevyesti hoidon jälkeen. Niinpä kävin illalla vain kevyellä lenkillä Markon kanssa. Juoksimme Sääksjärven/Kuljun suunnalla ja ihan kohtalaisestihan tuo sujui. En nyt kuitenkaan vielä huomannut olevani terve, ja illan mittaan takareidet ovat aika mojovasti särkeneet.

Ei kommentteja: