torstai 7. heinäkuuta 2011

To 7.7. - Aneeminen R5

Tänään 10km, 50min.

Ap: kevyt 9.7km, 49:50, 5:07/km.

Aamulenkki oli taas vähän huonompi. Raskaalta tuntui ja syke nousi. Takareidet muistuttivat hieman itsestään. Oli kyllä myös melkoinen helle. Päätin pitää lepoa loppupäivän.

Ip: lepo.

Sain tulokset verikokeista ja alustavaa selitystä huonolle kunnolle löytyi. Hemoglobiini oli 131, kun se on aina ollut yli 150 ja usein yli 160. Hematokriitti oli myös alle miesten sallittujen rajojen. Odotin jotain tulehdusta, mutta en tätä. Oireethan ovat olleet selvät, eli että hengästyn liikaa ja en jaksa juosta pitempää matkaa. Eihän noilla hemoglobiineilla meikäläisen kone mene mihinkään, mutta nyt pitäisi saada selitys tuolle numerolle, kun ikinä ennen ei ongelmaa ole ollut. Lääkäri varattiin ensi viikon alkuun ja eiköhän sieltä joku rautakuuri tule ensi-hätään. En kuitenkaan keksi mitään muutosta elämässäni, joka selittäisi tuon punasoluvajeen.

Iltapäivän kiireisimpään aikaan lähdin mielenhäiriössä mittailemaan R5-testijuoksua. En enää koskaan toista tätä virhettä; mittausten aika on yöllä! R5-kesäreitin mittaus oli ihan painajaista, vaikka olosuhteisiin nähden onnistuin kohtalaisesti. Aikaa vain kului lohduttomasti, kun porukkaa oli liikkeellä niin paljon.
Kesäreitin tulosta ei voi pitää kuitenkaan virallisena, koska autoja oli reitillä parkissa parissa kohtaa. Tokihan samat parkkipaikat ovat aina kisojenkin aikaan käytössä, mutta en silti siis pystynyt ajamaan ihan lyhintä reittiä. Jos harpatti tai joku muu juoksee alle 13min, niin tämä mittaus ei kyllä kestä IAAF:n tarkastelussa. Erityisesti uimarannalle laskeva tien pätkä oli täynnä uimarantalaisten autoja. Myös sairaalan vieressä oli yksi auto hieman reitillä. Nämä ongelmat (ja pari pientä muuta) aiheuttivat reitin mittaukseen pidennystä arviolta 2-4 metriä.
Talvireitin mittaus sujui hyvin. Sen verran olen perfektionisti, että käyn varmaan kesäreitin mittaamassa vielä uudelleen joku yö, kun tiet ovat vapaat.
Joka tapauksessa tulokset:
R5-kesäreitti: 4923 metriä (77 metriä liian lyhyt, todellisuudessa vielä pari metriä enemmän liian lyhyt)
R5-talvireitti: 5023 metriä (23 metriä ylimittainen)
Teen mittauspöytäkirjat loppuun viikonloppuna ja sieltä käy sitten ilmi kuvineen tarkkaan mitä on mitattu, ja missä välikilometrit ovat. Ehdotan myös tarkalleen 5000m mittaiset reitit, eli uudet kääntöpisteet.

Ei kommentteja: