maanantai 17. kesäkuuta 2013

Ma 17.6. – Puhki meni

Tänään 10km, 49min.

Ap: lepo.

Tuli eilen luvattua itselleni palauttelupäivä.

Ip: 2.4km + 8.0km, 48:47, 4:43/km.

Ihme homma, kun olin yli 30 vuotta autoillut ilman ainuttakaan rengasrikkoa (paitsi kerran jenkeissä vuokra-autolla) ja nyt vuoden sisällä on mennyt kolme rengasta. Helpostihan tuo korjaus kyllä hoitui, kun on leasing-auto. Olin taas kerran pohtinut kannattaako leasing-sopimusta jatkaa sen päättyessä elokuussa, kun se on niin lohduttoman kallis, mutta nämä ongelmatilanteet palauttavat aina mieleen ne hyvätkin puolet. ALD:n tiepalvelu haki auton kotoa aamulla ja sitten hölkkäilin päivällä telcojen välissä parin kilometrin matkan hakemaan auton rengasliikkeestä.
Vaihtoivat näemmä sen neljännenkin renkaan, joka ei vielä ollut puhjennut, jotta kaikki olisivat saman merkkiset;-) Kaapolle tiedoksi, että nyt ne renkaat ovat Continentalit.

Hinausauton kuljettaja ja rengasliike molemmat muuten erikseen sanoivat, että tämä kevät ja alkukesä ovat olleet ennennäkemätöntä rengasrikkojen aikaa. Vaikka autoni vietiin liikkeeseen jo aamulla, niin se oli silti jo kymmenes rengasrikkoauto samana aamuna! Ja tuo vain yhdessä liikeessä. Mistä lie johtuu, mutta ehkä kaupunki on alkanut levittää ruuveja ja nauloja teille autoilijoita varten tasapuolisuuden nimissä, kun pyöräilijöitä varten on jo se sepeli...

Työpäivän jälkeen oli pakko lähteä vielä lenkille, kun eihän sitä kahden kilsan hölkkää voinut sellaisenaan päiväkirjaan pistää. Jalat olivat kuin ulkoavaruudesta eivätkä kuuluneet kehooni lainkaan. Tuollainen tunne tulee kerran pari vuodessa jostain syystä. Juoksu tuntui ihan oudolta ja vauhti oli vahingossa turhan reipasta tähän tilanteeseen. Niinpä yllättäen olin aika puhki puolimatkassa ja alkoi huimata. Jouduin pitämään lepotauon 8 km:n lenkillä;-) Tauon jälkeen pystyin kuitenkin juoksemaan loppuun. Minulle kävi viime vuonna 17.7. samalla tavalla samalla lenkillä, mutta sen jälkeen parin viikon aikana juoksin vuoden parhaat treenini. Toivottavasti tämä on enne!

PS. Jukolan tuloksia on ollut mukava lueskella ja etsiä tuttuja nimiä. On siellä metsissä paljon porukkaa juossut ja julkkiksiakin on bongattu. Suurin jännitys kohdistuu kuitenkin siihen, mitä tapahtui keemille: ”Olisi ollut Jukola-historiani toiseksi paras suoritus, jos ei olisi ollut huonoin.” (Lainaus ilman lupaa keemin kirjoituksista;-)
RC Eemelin lehdistötiedotetta odotetaan täällä vesi kielellä!

4 kommenttia:

Mika Perkiömäki kirjoitti...

Jaa että Jukolan perään täällä huudeltu, heh. Nyt oli kyllä niin nolo eemelisuoritus että ei tainnut jäädä lehdistölle tiedotettavaa, parempi kun lehdistö vaikenisi koko asian kuoliaaksi. Hommahan meni siis niin, että kun joukkueemme numero oli 1379, niin sain edellisen osuuden juoksijalta kolmososuudelleni joukkueen 1376 kartan. Enkä tietysti lähtötäpinöissä muistanut tarkistaa numeroa ja kiersin siten väärät hajonnat. Sinänsä sekä suunnistus että juoksu sujuivat kerrankin ihan hyvin, semmoista harpattimaista sijoitusta siellä olisi ollut tarjolla, mutta tyhmästä päästä kärsii koko joukkue. :)

pjh kirjoitti...

Vai sillä lailla! Olitte kuitenkin hyvässä seurassa, kun muistaakseni Pyrintö teki saman tempun viime vuonna Venlojen voittotaistossa. Eli sattuu sitä paremmissakin piireissä...

Sanna kirjoitti...

Kylläpä on ollut huonoa tuuria renkaiden kanssa. Meillä myös kävi niin, että piti melkein hinaus soittaa. Rengas kuitenkin löytyi takakontinsta, ja sillä pääsi jatkamaan matkaa kotiin saakka. Meilläkin noita Juklan tuloksia aina innolla seuraillaan! https://www.hinausrantanen.fi/

pjh kirjoitti...

On se vaan hienoa saada tällainen kommentti 10v vanhaan blogi-postaukseen;-)
Kiitos Sanna!