tiistai 25. kesäkuuta 2013

Ti 25.6. – Herkistelyä kasille

Tänään 12km, 56min.

Ap: vr 3.3km, 15:50, 4:48/km.

Tulipa aamulla kiire. Juoksin niin lyhyen aamulenkin, että tällaista kummajaista ihmetellään jo Suoramajärvelläkin. Takareidet aika tukossa.

Ip: kevyt 8.3km ml. 5 x 100m, 40:06, 4:52/km.

Melkein oli kuin saunassa juoksua, kun kiersin hölkäten kuuman kostean Nekalan. Kilsan välein kiihdytyksiä. Eihän se hyvin mennyt, mutta palautuminen on käynnissä. Syke hakkasi hulluna, mutta pistän sen helteen piikkiin.

Huomenna koittaa sitten suuri hetki ja juoksen itseni maailman kartalle 800m kisassa. Ja se ei olekaan mikä tahansa kisa, kun tarvitaan ilmeisesti kokonaista neljä erää, että kaikille saadaan aika! Näillä näkymin juoksen kolmannessa erässä, eli ihan en päässyt/joutunut viimeiseen kuumimpaan erään. Omassa erässäni odotusarvo on, että useimpien vauhdit ovat siellä 2.18-2.25 välillä, joten hyvä tasainen kisa pitäisi olla.

Kuumassa erässä tarjolla olisi ollut reilu viimeinen sija, mutta toisaalta varma peesi. Oma strategianihan pohjautuu täydellisesti peesijuoksuun, joten toivottavasti joku lähtee kovaa ja vetää ekan kiekan sinne 68 sekuntiin. Itse en kyllä vedä metriäkään, mutta lähtönopeuteni tietäen sellaista uhkaa tuskin onkaan. Mielikuvaharjoitteluna olen tosin katsellut tuon kuvan kaverin juoksuja, kun 800m tuntuu sujuvan häneltä aika liukkaasti ja tiettävästi hän ei edes peesiä aina tarvitse. Hän on selvästi minua ruskettuneempi ja vähän pitempi, mutta muuten meitä on juoksutyylin perusteella aika mahdoton erottaa.


Sisarenpoikani Lassi on muuten lähdössä mukaan juoksemaan minulta jalat alta, kun kerran Otaniemessä kisataan ja hän asuu siinä kentän lähellä;-) Lassillahan on takana tältä vuodelta noin kolme juoksulenkkiä, joten tuleva tappio on huutava vääryys ja kirvelee jo nyt etukäteen. Paljonpa on hyötyä meikäläisen 2600 juoksukilometristä tänäkin vuonna...

Ei kommentteja: