sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Su 23.6. – Happopitkis

Tänään 48km, 4h 23min.

Ap: pitkä 47.6km, 4:23:15, 5:32/km.

Aamulla aikainen herätys ja varustin itseni pitempään retkeen, eli juoksin kotoa mökille Teiskoon. Onnistuin nyt varmaan löytämään lyhimmän mahdollisen juoksureitin ja matkaa tuli vain 47.6km, kun aiemmin on aina mennyt yli 49km. Nyt on kyllä kaikki oikopolut löytyneet ja tuosta en pysty pistämään paremmaksi.

Ideahan oli hyödyntää jalkojen väsymys eilisestä happotreenistä pitkän ultraharjoituksen merkeissä. Ja olihan kahden määräviikon jälkeen väsymystä kintereissä jo muutenkin. Etenin juoksu-kävely-yhdistelmällä, eli 1min kävelyä kolmen kilsan välein. Jalkojen rasitus näkyi kyllä hitaassa vauhdissa ja olihan se loppu raskasta, mutta mitään romahdusta ei tullut. Laura ja Ari juoksivat loppumatkalla minua vastaan ja viimeinen vajaa kymppi raskaine mäkineen menikin sitten ihan siivillä juoksuseurassa. Sää oli lämmin, mutta ihan OK silti.

Ei tämä varmaan ihan optimaalinen herkistely tulevaa 800m kisaa varten ollut, mutta on tässä aikaa palautua. Ja toisaalta paljon on työtä vielä ultra-suorituskyvyssäkin, sillä tänään ei olisi Oxroadultra mennyt kunnialla läpi. Kyllä tuollainen vajaa viisikymppinen kävelyhölkkää pitäisi olla ihan leikkiä vaan. Siis tarvitaan lisää treeniä...

Ip: lepo.

Ei kommentteja: