keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Ke 20.11.

Tänään 11km, 55min

Ap: lepo.

Taas nukuin niin pitkään, että en ehtinyt aamulenkille ennen töitä.

Ip: kevyt 11.3km, 55:00, 4:53/km.

Livahdin lenkille töistä kesken päivän, kun ilta menee kuitenkin telcoissa. Ihan kivasti kulki väsyneillä jaloilla ja jarrukengillä alle 5min/km-vauhtia.

Lenkin päälle päivän lankku, joka oli progression myötä jo 60s.

Päivän v*tutus:

Pitää avautua vielä Vianorin huvittavista prosesseista. Minähän teen aina parhaani lämmittääkseni Suomea vähän juoksuystävällisemmäksi maaksi. Siksi kulutan sähköä 35.000 kWh vuodessa ja erityisesti meillä on kolme autoa. Valitettavasti kolme autoa tarkoittaa tarkoittaa kuusi renkaiden vaihtoa vuodessa. Niinpä Vianor on tullut vuosien varrella tutuksi ja tänään vaihdatin renkaat viimeiseen autoon. (Tänä vuonna tosin vaihtoja tuli vain viisi, kun vävykokelas yrittää tehdä minuun vaikutuksen ja vaihtoi renkaat meidän yhteen autoon.)

Kun Vianorilta varaa ajan renkaiden vaihtoon, niin he kysyvät ensin nimen. OK. Sitten kysytään rekisterinumero. Minä muistan numeron vain meidän vanhimmasta autosta ja muille keksin jonkun leikkinumeron. Sitten kysytään onko alumiinivanteet. En ole koskaan kääntänyt katsettani alas auton renkaisiin saati sitten tutkinut metalliseoksia, joten vastaan aina päivän fiiliksen mukaan kyllä tai ei täysin randomilla. Ja sitten vielä kysytään paikan päällä matkamittarin lukemaa. Siihen vastaan syntymäajalla tai lottorivillä tai joskus jopa jollain pin-koodilla. Tätä olen siis jatkanut jo vuosia. Koskaan en ole saanut mitään feedbackia tai huomannut mitään seuraamuksia väärästä informaatiosta. Renkaat on aina vaihdettu ja nimi on riittänyt. Kyllä ottaa päähän tuo typerä hyödyttömän infon kyseleminen!

Sitten kun renkaat on vaihdettu, niin aina he kehottavat tulemaan 100km ajon jälkeen kiristämään ruuveja. Olisikohan tuota nyt tapahtunut 15 vuoden aikana sellainen 50-60 kertaa. Koskaan en ole mennyt kiristämään ja hyvin on ruuvit pysyneet kiinni. Olisi mielenkiintoista tietää, että onko maailmassa joku, joka kiristää ruuveja, tarkistaa ilmanpaineita, tai tekee kaikkea sitä mitä auton manuaali käskee...

Ei kommentteja: