torstai 28. marraskuuta 2013

To 28.11. – Basic Circuit Training

Tänään 12km, 1h 01min

Ap: kevyt 7.0km, 36:57, 5:17/km.

Aamuseiska matolla ja päälle pari minuuttia lankkua. Alkaa tuo 2min olla sellainen raja, että sen jälkeen ei enää ole kivaa.

Ip: kuntopiiri 55min (sis. reilut 5km juoksua).

Iltapäivällä suuntasin Kaapon kanssa Pirkkahalliin ideana tehdä Running Science –kirjan juoksijan perusvoimaa kehittävä kuntopiiri (”Basic Circuit Training”). Ohessa kuva muistilapusta, josta ilmenee kuntopiirin ohjelma.


Vaikka tuo ei ehkä paperilla näytä mitenkään kovalta, niin ilman taukoja vedettynä huonokuntoinen vanhus teki kyllä kuolemaa. Idea on siis vetää tuo kokonaan ilman taukoja, mutta ei meillä ollut toivoakaan siirtyä vaiheesta toiseen ilman kohtuullista huohotusta ja lepäilyä. Lisäksi minulla ei ollut mitään mahiksia pystyä tekemään noita kaikkia liikkeitä puhtaasti tai täysiä määriä. Minä olen huono vatsarutistuksissa ja en päässyt tavoitteeseen. ”Burpeet” jätin molemmilla kierroksilla myös kesken eikä toisella kierroksella enää viides leukakaan noussut (noloa!). Muut suoritteet taisin päästä läpi kohtalaisesti.

Mogulikin oli hallissa ja nöyryytti meitä hölkkäämällä rinnalla lastenvaunujen kanssa, kun me juoksimme 400m vetoja...
Ja Kaapolle tuo meidän treeni taisi olla vasta alkulämmittely, kun hän jäi vielä juoksemaan kakkosia minun jo lähdettyäni.

Tämä oli minulle nyt kolmas peräkkäinen kohtuullisen kovan treenin päivä. En ole siis kuunnellut kehoani ja oikea pakara ei oikein tykännyt. Huomenna palautellaan kunnolla.

Otan nyt selkeäksi tavoitteeksi pystyä tekemään tuon kuntopiirin puhtaasti kokonaan läpi vielä joulukuun aikana (lähes) ilman taukoja. Jos teen sitä pari kertaa viikossa, niin kai kunto siitä kehittyy. Pirkkahalli on aivan erinomainen paikka tuon treenin tekemiseen kunhan Moguli ei ole paikalla videokameran kanssa. Onneksi ikää ja kokemusta on sen verran, että muiden hallin käyttäjien katseet ja kommentit eivät paljon haittaa, vaikka varmaan me tosiaan pingviineiltä vaikutettiin selkäliikkeitä tehdessämme;-)
Sitten kun tämä onnistuu hyvin, niin voi siirtyä kirjan juoksuvoimaharjoituksiin.

Ei kommentteja: