tiistai 26. marraskuuta 2013

Ti 26.11. – Salainen ase: SWU

Tänään 16km, 1h 27min

Hyvä päivä.

Ap: SWU + 10 x 30s mäkiveto / hölkkä mäki alas + vr3 (yht 11.0km), 1:00:00, 5:27/km.

Aamuyö meni töiden parissa, joten päätin tehdä aamulla auringon noustua päivän päätreenin. Tein sen eilen juoksematta jääneen mäkitreenin.

Nyt onkin sitten pistetty kovat piippuun ja juoksuhifistely viety äärimmäiselle tasolle. Aloitin nimittäin treenin tekemällä SWU:n (Special Warm-Up), joka on hieno Running Science –kirjasta kopioitu erityisverkka koviin treeneihin ja kisoihinkin. SWU:hun kuuluu hyppimistä ja pomppimista ja varpailla kävelyä etc. Oheisessa kuvassa on muistilappuni SWU-verkkaan. Tätä tullaan tekemään jatkossa aina ennen kovia treenejä. Ehkä.


Suuntasin mäkitreeniin Nirvan-Suolijärven ulkoilureitille ja tein siis matkalla pelipaikalle SWU:ta. Onneksi oli vielä varhainen aamu ja kylmä keli, niin liikkeellä ei ollut ketään muita. Sen verran on huvittavaa meikäläisen hyppely, että tuota verkkaa ei voi tehdä kuin yksin metsässä katsojilta piilossa. Minut yllätti erityisesti se, että kantapäillä kävely oli tosi raskasta. Muutenkin tuo SWU oli sen verran erilaista ärsytystä jaloille, että olin jo aika poikki, kun treeni piti aloittaa.

Mäeksi olin valinnut sen Lukonlahdentieltä lähtevän ison mäen, joka juostaan Pirkan hölkässä alaspäin 30km kohdalla. Siinä vedon kesto alhaalta ylös on noin 30s. Valitettavasti ulkoilureitti oli jo jonkin verran lumen ja jään peitossa, joten alusta oli huono/liukas. Juoksin kuitenkin 10 kovaa vetoa ylös ja jotenkin se onnistui. Vetojen yhteiskesto jäi siis kovin vaatimattomaksi. Olin kyllä ajatellut juosta 20 vetoa, mutta SWU oli sen verran raskas, että jo heti alussa päätin jättää vedot kymmeneen.

Koville otti ja luulen, että jalat ovat huomenna aika kipeät SWU:n ja vetojen yhteisvaikutuksesta. Toki harjoitusvaikutuksenkin täytyi olla mahtava! Nyt kun minulla on aseinani SWU ja Injinjinjin-sukat, niin menestystä keväällä ei voi estää...

Ip: vr 5.0km, 26:39, 5:20/km.

Matolla pieni iltahölkkä. Taisi olla ihan turha lenkki, mutta toimipahan ainakin lämmittelynä lankkuun, joka ohjelmassa oli tänään 90s. Huomenna vapistaan jo vähän, kun pitää tikistää 120s. Taidan tehdä sen heti aamusta, kun illalla on ilmeisesti ohjelmassa tonneja Tapin kanssa.

Ei kommentteja: