lauantai 30. marraskuuta 2013

La 30.11. – Ajan hermolla

Tänään 18km, 1h 35min

Ap: kevyt 10.0km, 52:47, 5:17/km + kahvakuula 25min.

Ajelin aamulla Tampereen messu- ja urheilukeskukseen tekemään laatutreeniä. Tuloksen voitte päätellä tuosta pienestä fonttivihjeestä.

Paluumatkalla ajelin kohti pohjoista ja katselin häipyvässä aamuhämärässä Tampereen skylinea. Taivas oli melko kirkas ja kaupungin valot loistivat vielä aika hienosti. Katseeni kiinnittyi kaupungin keskelle kohonneesseen pilvenpiirtäjään ja sen vieressä olevaan nosturiin. Mikä tuo on? Piti ihan ajella kaupunkiin katsomaan. Sinne Tullintorin tienoille on näemmä rakennettu uusi korkea talo. Olisikohan tuo se tornihotelli, mistä on vuosia Aamulehdessä kohkattu? Näin hyvin olen asioista perillä, että en ole moista huomannut. Ajan siitä vierestä 2-3 kertaa viikossa, mutta enpä ole aiemmin tullut kohdistaneeksi katsettani Tampereen korkeimpaan taloon. Olen siis joko todella terävä havainnoimaan ympäristöäni, tai sitten se talo on rakennettu viime yönä.

Liitän tähän vielä kuvan tuosta uudesta talosta kaikkia ulkopaikkakuntalaisia blogini seuraajia varten (=äiti ja tietenkin Ljubisa Djordjevic).


Kun olin tehnyt tämän uuden löydön kotikaupungistani, niin palasin kellariini hölkkäämään kympin matolla. Päälle aika rankka kahvakuulatreeni.

Ip: kevyt 8.3km (sis. 5 x 100m), 42:22, 5:08/km.

Nekalankierto kevyessä lumisateessa. Maassa oli pari senttiä lunta, mutta Icebugit tarttuivat hyvin. Juoksin tosi kevyttä ja kilsan välein aina pieni kiihdytys. Hyvin kulki.
Lenkin päälle suihku ja talven eka jouluglögi, niin kyllä oli aika kingi olo!

Huomenna on sitten järvenkierto. Startti Käyttöautolta klo 8:30 ja Pirkkalan jengi poimitaan matkaan ”puljulta” klo 9:00 (”pulju” on kuulemma se kioskin tapainen Nesteen ja Teboilin välissä). Nyt ennakkotiedot kertovat, että järveä kiertää huomenna runsaslukuinen joukko melkein oikeita juoksijoita ihan kuin vanhoina hyvinä aikoina. Mogulikin voisi vielä liittyä mukaan. Siinä Rajasalmen sillan kahvilan kohdalla ollaan klo 9:23.

8 kommenttia:

Veterano kirjoitti...

Kukahan ulkopaikkakuntalainen on nyt nimennyt Pirkkalan keskeisiä lenkillelähtöpaikkoja uusiksi? Pulju? Vai löytyykö tästä taustalta maantiehesselit omine nimeämiskäytäntöineen?

Eikös se kioskintapainen ole Arskan Grilli, joka on siis ensimmäinen rakennelma Paltsun eli Palaneen Punaisen Ladon jälkeen?

Tätä asiaa pitää jiirata huomenna lenkillä, jos nyt sitten kukaan löytää ketään tällaisten nimisekoilujen jälkeen.

Ja varmuuden vuoksi hymiö loppuun :)

pjh kirjoitti...

Kaikki syytökset ja oikeutetut rangaistukset pulju-nimestä voi suunnata Tapille;-) Tappi tosin aikoo lintsata huomenna jonkun perhetekosyyn nojalla, mutta meillä on huomenna hyvä tilaisuus nimetä lenkin keskeiset kohteet uudelleen!

harpatti kirjoitti...

Enpä tiedä puljuista, latoloista tai ladoista.

Mutta noista hymiöistä vois vähän keskustella.

Tappi kirjoitti...

Joutuu näköjään kauemmin Pirkkalassa asunutta oikomaan. Arskan ravintola tuli ja meni. Pulju nimitys on elänyt ainakin jo -80 luvulta lähtien valovoimaisen grillikioskin lempinimenä. Oma syvällisempi paikallistuntemus alkoi -91, vaikka vasta 2000 luvulla tänne muutin.

PULJULLE en tänään su päässyt, kun Pirkkahalli aukesi vihdoinkin kestävyysurheilun kuninkuuslajille ja päälle tunti hölkkää. Ei hymiöitä!

Veterano kirjoitti...

Arskan Grilli.

harpatti kirjoitti...

Jos pääsisitte yhteisymmärrykseen kokoontumispaikan nimestä, niin vois sopia noista yhteislenkeistä sen jälkeen. Nimittäin niin, että niillä olis enemmän kuin yks vimppa.

Jännä, että ette oo saanut niitä yhteislenkkejä siellä pyörimään.

Tappi kirjoitti...

No on se nyt kumma, kun satun asumaan Haikan kylässä jossa ko rakennus sijaitsee ja jopa kantaväestö käyttää tuota 'väärää' PULJU nimitystä. Kait se on sitten parempi kokoontua TB:llä, jos se edes on nälkälaaksolaisessa nimeämiskäytännössä paikkaansapitävä!

Torstaina Messuhalliin tonneille. Eka veto klo 19:30.

pjh kirjoitti...

Kyllä tämä onnistuu nyt hyvin!
Seuraavat harjoitukset:

- Vetoja Pirkkahallissa to 5.12. alkaen klo 19.30 (verkat tehtynä)
- Pitkis su 8.12. siten, että Käyttöautolla 8.28, Puljulla 9.00, Arskan grillillä 9.00, Tebskalla 9.02 ja Rajasalmen sillan kahvilalla 9.23.