perjantai 15. marraskuuta 2013

Pe 15.11. - Sokkoseiska

Tänään 8km, 36min

Ap: kahvakuula 25min.

Heiluttelin tutun ja helpon kahvakuulatreenin aamulla.

USA-matkan aikana tein jo henkisesti päätöksen alkaa tehdä kunnon lihaskuntotreeniä Running Science -opeilla. Ehkä voisi jo huomenna kokeilla, mutta kun ne tuon kirjan harjoitukset vaan näyttävät niin tajuttoman rankoilta... Alku tosin menee pelkästään liikkeiden opetteluun.

Kahvakuulan päälle päivän lankkuannos, eli taas 30 sekuntia. Ohjelmasta hoidettu jo 4/30 päivää ja hyvin jaksaa vielä.

Ip: kiihtyvä 7.0km + vr1 (yht 8.0km), 35:32, 4:27/km.

Illalla sokkoseiska Iidesjärven ympäri. Minullahan on loppuelämän tavoitteissa kiihtyvä sokkokymppi radalla alle 40min ja tänä iltana päätin leikkimielellä kokeilla sokkoseiskaa.

Lähdin liikkeelle ilman mitään verkkaa ja juoksin alun siksi hyvin kevyesti. Kuten sääntöihin kuuluu, niin en koko matkalla katsonut kelloa lainkaan. Ideana oli siis juosta jokainen kilsa aina edellistä kovempaa. Iidesjärven kierrossa haasteena on se, että kilsat 5 ja 6 ovat jonkin verran mäkiset ja on aika vaikea arvioida vauhtia. Kiihdytyksen viimeinen kilsa oli jo melkoista puurtamista ja huohottamista. Kun kotona sitten purin kilsat Forerunnerista, niin sokkoseiska meni hyväksytysti läpi!! Kilsat kulkivat 4:48, 4:32, 4:24, 4:17, 4:15, 4:01 ja 3:52. Keskariksi tuli seiskalle 4:18/km.

Olen yllättynyt, että tuli noinkin hyvä suoritus. Matkan rasitukset painavat aika lailla ja töissä oli superkiireinen päivä, joten treeniin lähdin kyllä pää ihan sekaisin ja maksimaalisen surkeassa kunnossa.

1 kommentti:

Onni Vähäaho kirjoitti...

Hauska keksintö tuo sokkoseiska. Täytyy joskus kokeilla. Toki keveitä on tullu vedettyä joskus sokkona, mutta kovaa ei.