sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Viikko 45

Viikko 45 (4.11.-10.11.2013)

Palautumista maratonista. Työmatka teki viikosta varsin raskaan.

Juoksua 72km (5:12/km).
Liikuntaa yhteensä 6h 40min.

- Mukavia aamulenkkejä San Diegossa
- Järvenkierto lauantaina
- Jotain muuta pientä kevyttä juoksua
- Yksi lihaskuntotreeni

Oli sellainen turha viikko, mutta menköön Rautavedestä palautumisen piikkiin.

Nyt alkavalla viikolla aioin aloittaa uuden kauden treenin, mutta Redmondin matka taitaa sabotoida sen. Aikaero ja 30 tuntia lentokoneessa pilaavat kaiken treenin. Aamulenkkejä yritän silti tehdä tiistaina ja keskiviikkona, mutta maanantai ja torstai menevät kokonaan matkoihin. Vähän on muutenkin vaikea aikataulu marraskuussa ja en ole varma miten pääsen kunnon treeniin kiinni.

Tässä kuitenkin talven treeni-ideani lyhyesti:
- Maksiminopeuden kehittämistä lyhyiden sprinttien kautta
- Lihaskuntoa yleisesti (kuntopiirejä, core kuntoon)
- Juoksuspesifistä voimaa (mäkitreenejä ja erilaisia drillejä, loikkia ja pomppuja)
- Vähemmän määrää, eli ei juurikaan yli 100km viikkoja

Tämä on siis ihan jotain muuta kuin mitä koskaan olen tehnyt. Harjoitussuunnitteluni ideana on ollut seurata Running Science –kirjan oppeja. Lukeminen on vielä kesken, mutta yritän saada sen valmiiksi tulevan viikon Redmond-matkan aikana.

Lähtökohtani on todella masentava. Kun katson tuon kirjan kuntopiirejä ja muita treenejä, niin omat puutteeni ovat varsin selvät. Omat kuntopiirini ovat sellaista löysää mukavuusalueella tekemistä, kun pitäisi tehdä räjähtäviä liikkeitä. En pystyisi tällä hetkellä suorittamaan edes 10% kirjan kuntopiireistä. Onkin ehkä tunnustettava, että tämä kausi menee vielä ihan perusasioissa ja ensi vuonna voin sitten olla parempi. En vain pysty noihin ”räjähtäviin” liikkeisiin lainkaan ja kehitys on todella hidasta. Se ilmenee helposti missä tahansa pomppu-harjoituksessa. EPEK. Olen kuitenkin täysin vakuuttunut, että juuri tuo on minun heikoin kohtani ja tätä on nyt pakko kokeilla.

Ei kommentteja: