perjantai 25. maaliskuuta 2011

Pe 25.3.

Tänään 14.6 km, 1h 12 min.

Ap: lepo + crosstrainer 60min.

Ip: vr 5km + 2 x 2km + vr 5km, 1:12:27, 4:58/km.

Pieni vk-kokeilu R5:n talvireitillä. Ensin 5km verkka kotoa pelipaikalle. Pakkasta muutama aste ja luntakin tuiskutti välillä ikävästi. Tunnelma ei ollut ihan katossa. Mattoleikiksi olisi homma mennyt, jos ei olisi yhteistä testijuoksua sovittu.

Keem ja harpatti juoksivat täyden vitosen, kun taas minä ja Kaapo juoksimme lyhennetyn kaksiosaisen vetoharjoituksen. Tämä oli siis keemille jonkinlainen viimeistely ennen Berliinin puolikasta. Keem lähtikin startista kovaa ja harpatti tietysti siihen perään. Minäkin jojotin maksimilla mukana ja eka kilsa meni 3:31! Elimistö ihmetteli tällaista menoa aika lailla ja odotettavissa oli hyytyvä vauhdinjako. Toinen kilsa olikin toki jo selvästi hitaampi, eli 3:50 ja siinä jäin kaksikosta 10-20m. Kaapo jätti vedon vähän lyhyemmäksi. Minulla siis ensimmäinen veto täyttyi siinä 2km kohdalla sillalla ja heitin radan sivuun palauttelemaan, kun oikeat juoksijat kävivät kääntöpaikalla.

Palauttelua kesti sen vajaan 4min ja lähdin paluumatkalle vetoavuksi keemille ja harpatille. Harpatti tosin meni heti menojaan ja juoksin keemin edellä kilsan 3:55 ja vielä viimeisen tasaisesti hyytyen noin 4:10. Loppusuoralla joku outo valoilmiö meni kiitämällä ohi, ja kai se oli keem, kun hän siellä maalissa oli odottelemassa minun sinne saapuessani.

Juoksualusta oli pääosin ihan OK ja paikoin sulakin. Toisella kilsalla sillalla oli noin 100m aika huonoa lumista polkua. Vedot menivät siis minulta hyytyvästi 7:21 ja 8:05. Eka veto oli kovempi kuin mihin uskoin pystyväni, mutta toinen olikin sitten jo melkoista laahustamista. Syke ei noussut kovin korkeaksi ja rajoittavana tekijänä olivat odotetusti jalat. Ei ole rentoa ei, mutta kohtalainen juoksu kuitenkin.

Loppuverkka vielä 5km kotiin. Takareidet eivät oikein tästä leikistä tykänneet ja nyt on aika jäykkä olo. Hyvä kuitenkin, että tuli tehtyä!

Ei kommentteja: