torstai 31. maaliskuuta 2011

To 31.3.

Tänään 10.1km, 50min.

Ap: lepo.

Tarkoitus oli kyllä tehdä aamulla jotain, mutta eilinen lenkki painoi liikaa jaloissa.

Ip: pk 10.1km, 50:13, 4:58/km.

Aamun laiskottelun jälkeen oli kyllä tavoite juosta vähän pitempi noin 15km lenkki, kun olen kovasti huolissani mitokondrioideni määrästä. Kyllä niitä nyt on pakko saada lisää, kun olen niin pahasti mennyt viikonpäivissä sekaisin! Lasten harrastusten aikataulut kuitenkin vähän sakkasivat ja jouduin tyytymään lyhyempään juoksuun.

Valitsin vakiolenkkini, eli Teräväntien lenkin (edestakainen kymppi). Oli mukavaa juosta vaikka paluumatkalla takareidet taas väsyivätkin. Syke on alentunut ja juoksu on kivaa, ehkä keväisemmän sään takia. Lämpötila hieman nollan päällä. Alusta 70% sula, 30% luminen.

Vaikka takareisimysteeri edelleen vaivaa, niin nyt on kulmakerroin vahvasti oikeaan suuntaan ja juoksussa ihan erilainen fiilis kuin aiempina viikkoina. Ei edes oikein malta odottaa, että pääsee taas huomenna juoksemaan. Vaan eiköhän sieltä joku räntäsade saada intoa hillitsemään...

2 kommenttia:

kaapo kirjoitti...

Tänä aamuna heräsin aivan järjettömään määrään aktiivisia mitokondrioita. Tämähän selittyy sillä, että triathlon-treenaukseen kulmakiviin kuuluu keskiviikon pitkä juoksulenkki, kun sunnuntai on pyhitetty pitkälle fillarille.

Laittaisin tähän lähteenkin, mutta en nyt tähän hätään löydä. Näin se on kuitenkin aina ollut. On se jännää miten paljon eroa triathlonin juoksutreeneissä ja vaikutuksissa on maratonin juoksutreeneihin verrattuna.

harpatti kirjoitti...

Anteeksipyyntö lienee paikallaan, huomaan että harkitsemattomasti käyttämäni termistö on aiheuttanut maallikoissa hieman hämmennystä. Minulle nämä asiat ovat niin itsestäänselvyyksiä, että en aina muista, että kaikki eivät ole lajissa niin syvällä.

Mutta ennen kuin alatte tilailemaan mitokondrioita ruisleipälaukussa sergeiltä, niin kehottaisin perehtymään asiaan. Tämä on loppupeleissä yksinkertaisempaa kuin epocit ja firstbeatit. Mulla oli tästä dokumenttikin, mutta ei nyt löydy tähänhätään.

Tuota trinistien käyttäytymistä en pysty varmaksi sanomaan, mutta epäilisin, että joko laji on niin nuori, että siellä häröillään mitä sattuu minä päivänä sattuu ilman sen tarkempaa tieteellistä perustetta. Tai sitten keskiviikon lenkillä on joku muu tarkoitus. Esim jalkojen iskukestävyyden parantaminen. Se toki onnistuu keskiviikkonakin. Mitokondriot sitten tottelee tuota sunnuntain fillarilenkkiä.