tiistai 29. maaliskuuta 2011

Ti 29.3.

Tänään 16.2km, 1h 18min.

Ap: 16.2km, 1:18:10, 4:49/km.

Hieno aamulenkki Hyde Parkissa. Olin illalla jo "päättänyt", että iltamässäilyn jäljiltä en jaksa aamulla lähteä juoksemaan, mutta onneksi tunnelmat herätessä olivat kuitenkin toiset. Niinpä vermeet päälle klo 6 ja menox.

Juoksin hotellilta pari kilsaa Oxford Streetia pitkin puistoon ja puistossa sitten ristiin rastiin. Kyllä oli juoksufiiliksen kontrasti aamuun heräävän Lontoon ja sunnuntain Ikurin lumisten sivukatujen välillä kohtalaisen suuri! Puistossa yritin pitää vauhtia vähän reippaampana ja mukavaahan kesäkelillä oli juosta. Sellaisia 4:35-4:40 kilsoja sain aikaiseksi, mutta takareidet olivat kuitenkin jäykät eikä juoksu rennosti kulkenut. Olisin odottanut, että pääsisin 4:15-4:25-vauhtiin, mutta ehkä ensi kerralla.

Muita juoksijoita oli liikkeellä paljon. Ero kotimaahan oli siinäkin iso, että aamulenkkeilijät pitivät lähes kaikki kovaa vauhtia. Kun Suomessa juoksee 5min/km, niin on aika varmasti nopein menijä lenkkipoluilla, kun taas Hyde Parkissa olin ihan keskimassaa noilla alle 5min/km-vauhdeilla. Lisäksi en nähnyt ainoatakaan hidasta juoksijaa, joka olisi siis mennyt jotain >6min/km-vauhtia, mikä taas on enemmistön vauhti Tampereen kaduilla.

Tällä kertaa Garminin GPS toimi ja sain matkan ja ajan talteen. Sen sijaan syke oli taas mitä sattui ja kyllä se nyt vaan on niin, että Forerunnerin sykemittaus on täysin susi. Nytkin kahdelta ekalta kilsalta jäi syke kokonaan mittaamatta. Siis todellakaan mittari ei näyttänyt mitään, eli ei edes vääriä arvoja. Sen jälkeen sitten tilanne palasi normaaliksi ja mittari alkoi näyttää vääriä arvoja. Sen verran sattui järkeviäkin hetkiä mittarille, että arvelen sykkeen olleen jo pljon inhimillisemmillä lukemilla kuin mihin viime aikoina on totuttu. Sanoisin, että lenkki meni vk1-alueella aika kivasti.

Vuoden 2011 paras lenkki joka tapauksessa.

Ip: lepo.

3 kommenttia:

harpatti kirjoitti...

joo sama havainto siltä saarelta. Kaikki lenkkeilijät jotka yleensä juoksemalla etenee, menee lujaa. Toinen on, että ne vetää shortseissa kelissä kun kelissä.

kaapo kirjoitti...

Nono, eihän vaan alkais kulkemaan? Ja lauantaina Teivoon, niin ei kulje enää?

pjh kirjoitti...

Kyllähän se Teivo ihan mahdollisuuksien rajoissa on, kun muuten tuskin vk-juoksuja tulee tehtyä. Voisin tehdä ennätykseni, eli viipyä matkalla kauemmin kuin koskaan ennen...