perjantai 4. maaliskuuta 2011

Pe 4.3.

Tänään 10.0 km, 53min.

Ap: lepo + crosstrainer 40min.

Jotain pientä aamulla.

Ip: 10.0km, 52:45, 5:17/km.

Viikon neljäs yritys samasta kevyesti kiihtyvästä lenkistä matolla (10,5-12,0 kmh). Edelleen meno vähän parani edellisestä kerrasta ja neljän saman lenkin keskisykkeet ovat nyt olleet 144-142-140-139. Kai tämäkin on pientä kehitystä. Muutenkin on sanottava, että nyt juoksu tuntui jo melko mukavalta eikä jaloissa pahemmin painanut lopussakaan. Oli selvästi viikon paras lenkki. Varmaan kannattaisi lopettaa tämä nyt kun on voitolla, mutta näinköhän maltan olla kokeilematta vielä huomenna...

Nyt pitää alkaa luoda jo taktiikkaa sunnuntain hiihtoon. Olen tutkinut odotettavissa olevaa keliä, säätä ja reittiä. Olen huomannut, että joissakin perinteisen sprinteissä kovat jätkät menevät tasatyönnöllä koko matkan. Nyt on luvassa kovaa myötätuulta reitille, joten taidan lähteä ilman pitovoiteita matkaan ja sujutella tasatyönnöllä. Puen päälle riittävän ilmavan takin purjeeksi, niin eiköhän matka suju kun välillä antaa vähän vauhtia sauvoilla!

Nyt pitää vielä miettiä missä kohtaa karistan Kaapon kannoiltani. Joku tiukka käännös voisi olla sopiva kohta, koska siinä pääsen hyödyntämään teknistä osaamistani ja voin ottaa luisteluaskelia ilman hylkäyksen uhkaa. Ja onhan tässä vielä huominen aikaa suunnitella.

2 kommenttia:

kaapo kirjoitti...

Aisaakeli, huomasin heti aukon lähes täydellisessä valmistautumisessani. Tajusin nimittäin vasta nyt, että mehän tullaan tosiaan merkittävään myötätuuleen koko reissu, joten tarvinneeko tuolla mitään windstoppereita kuteisiin, kun puhuri on koko ajan selästä? Nimittäin 8km/h lykkimisvauhdilla ei pääse paljoa viima edestä päin ujeltamaan. Tulee tiukka kisa, ihan hyvin saattaa ratketa sinun kouluratsastusmaiseen askeltamiseen stadionin kurveissa.

harpatti kirjoitti...

kyllähän sä voit vahvana tasatyöntäjänä luottaa loppukiriin. Ja kyllä kai se itseluottamuskin pitäs olla kohdallaan kun et ole muistaakseni hävinnyt koko talvena yhtään loppukiriä hiihdossa.