sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Su 20.3. - Klassista

Tänään 23.8 km, 2h 06min.

Ap: lepo.

Tarkoitus oli käydä aamulla lenkillä, mutta oli kyllä täysin vetämätön olo ja eilinen painoi jaloissa. Sen sijaan nautiskelin tunnin verran kolaamalla eilisen lumet pois. Itse olisin kyllä ollut jo valmis odottamaan kevättä, mutta nalkutusta olisi ollut tiedossa, jos olisin jättänyt sellaiset lumikasat pihaan. Ja olisihan iltapäivä muutenkin parempi juoksuun, kun aurinko paistaisi ja aamun pioneerit olisivat tallanneet polkuja lumisille jalkakäytäville.

Ip: 23.8km, 2:05:49, 5:17/km.

Pitkä lenkki ulkona. Kiersin Ruskontien lenkin pidennettynä Turtola-kierrolla.

Minulle(kaan) ei musiikin kuuntelu maistu lenkillä, joskaan en paljon kuuntele muutenkaan. Pohdin kuitenkin harpatin podcast-juttuja ja muistin jotain: Joskus 10-15v sitten ostin kasan äänikirjoja CD-levyinä ja ajatuksena oli aloittaa lenkkeily ja sivistää itseäni juostessa. No, en silloin kuitenkaan jaksanut aloittaa juoksua tai muutakaan liikuntaa, mutta ehdin kuitenkin ostaa kirjoja ja ne ovat lojuneet kaapissa siitä lähtien. Teemana kirjoissa oli siis todellakin "sivistys", eli kirjat ovat jonkinlaisia maailmankirjallisuuden klassikkoja. Kun pitkästä lenkistä oli varmuudella tulossa tuskainen kokemus, niin nyt sitten päätin kokeilla kuulokkeet korvilla menoa.

Keskimmäinen tyttö lainasi minulle vanhaa iPodia ja vielä siirsi kirjankin CD:ltä soittimelle. Kirjavalintani osui Homerin Iliad-teokseen luettuna englanniksi. Sitten menox! Olin kuitenkin rajusti yliarvioinut omat kykyni vastaanottaa klassikkoteoksia... Muinaisen Kreikan runoteos käännettynä muinaiselle englannille ja tekstin joukossa lukemattomia kreikkalaisia jumalia ja muita henkilöitä... Eipä siinä paljon ollut samoja sanoja kuin kännykkäinsinöörin finglish-sanakirjassa. En ollut kovin pahoillani, kun laite lakkasi toimimasta ennenkuin tunti oli täynnä. Sankari Akilles toki oli juoksuun oikein sopiva!

Juoksuhan oli vk-lenkki alusta loppuun. Hienosti oli lumilinko tähdännyt kaikki lumet kävelytielle, joten jalkasäryn lisäksi myös lipsui ja v*tutti koko ajan.

1 kommentti:

harpatti kirjoitti...

Mä kyllä yritän viihdyttää itteeni noilla, en lisätä kärsimystä :)

Pitäs varmaan tehdä isku kirjastoon ja käydä kattelemassa noita äänikirjoja sieltä. Ovat nimittäin ihan järkyttävän kalliita kaupassa tai netissä.