keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Ke 13.4.

Tänään 27.3km, 2h 16min.

Ap: kevyt 7km, 38:27, 5:30/km.

Paljasjalkalenkki matolla, täsmälleen kuten eilen. Jalat jäykät, kuten eilenkin.

Ip: vk1 20.3km, 1:37:43, 4:49/km.

Ruskontien-Hervannan kierros. Tarkoitus oli juosta reippaampaa pk:ta tai osin vk:ta. Suurinpiirtein noin se menikin. Takareidet huonot koko matkan, mutta muuten juoksu OK. Vasen polvi alkoi vaivata 16km jälkeen. Tämä vaiva on nyt tullut turhan usein mukaan kuvioon.

Oheisharjoituksiakin on tehty aika hyvin. Eräs urheilumenestykseni* tarkimmin varjelluista salaisuuksista on kovan harjoituksen tuoma teräksinen core. Meidän urheilijoiden termistössä "core" viittaa keskivartalon lihaksistoon ja erityisesti syviin tukilihaksiin. Ehkä muistattekin, että aloitin coren tehoharjoittelun helmikuussa, kun ostin kaksi kahvakuulaa. Tänään sain aikaiseksi jo seuraavan core-harjoituksen, kun kannoin kuulat (10kg ja 16kg) autosta kellariin. Kyllä ne kuulat ehtivätkin jo nähdä maailmaa, kun kuljetin niitä tähän saakka mukanani. Seuraava harjoitus on kuulien repiminen paketista ulos ja sitten päästäänkin hajottamaan paikkoja oikein kunnolla, kun heilurit ja keskipakoisvoimat alkavat jyllätä.

* Minulla on ainakin kaksi lusikkaa alakoulun hiihtokisoista. Olin viides RUK:n ampumajuoksussa. Olen mitalisti veteraanien Hämeen piirin hallimestaruuskisoista 3000m:llä. Ja lisäksi olen uimamaisteri.

2 kommenttia:

Tappi kirjoitti...

Vankkumatomana ja mitään kyseenalaistamattomana Fillari -lehden kestolukijana tutustuin viime numerossa olleeseen esittelyyn liikkeestä nimeltään turkkilainen ylösnousu eli Turkish Get Up. Laitoin sillä vaan tämän kommentin, että siinä tarvitaan kahvakuulaa. Mulla se oli ekan puolivuotta oven stopparina, mutta nyt löytyi käyttöä. Lisäohjeita löytyy YouTubesta.

pjh kirjoitti...

Olipa vaikean näköinen tuo turkkilaisliike. Vaatii aika lailla koordinaatiota. Taitaa myös 10kg kuula olla aika raskas tuohon. Kokeillaan...