tiistai 12. huhtikuuta 2011

Ti 12.4.

Tänään 17.1km, 1h 30min.

Ap: kevyt 7km, 38:23, 5:29/km.

Paljasjalkalenkki matolla. Jalat jäykät ja särkevät, mutta muuten OK. Ei juurikaan tunnu pohkeissa, eli jonkin verran on ilmeisesti paljasjalkakehitystä tapahtunut.

Ip: kevyt 10.1km, 51:26, 5:06/km.

Kevyt lenkki alkuillasta. Juoksin Hallilan-Lukonmäen-Hervannan-Turtolan kierroksen. Takareidet jäykät, mutta muuten taas juoksu OK. Lämpöä 5-6 astetta. Ihan kiva keli juosta.

Luin jostain, että harpatti ei jaksa juosta Lukonmäkeä ylös vaan pistää kävelyksi, niin siksipä vedin itse Lukonmäen "täysillä" ajassa 2.34. Tällainen kympin hölkkä + yksi mäkiveto on ratkaisevan tärkeä maratonharjoitus, jolla voi olla jopa 2,5min vaikutusta maratonaikaan. Pistän referenssin tuohon tutkimukseen joskus myöhemmin...
Samalla tein monia tärkeitä empiirisiä havaintoja:
1) Syke nousee merkittävästi ylämäessä.
2) Lukonmäki on iso mäki.
3) Pyynikkijuoksu olisi aika raskas reissu, kun siinäkin on tuollaisia mäkiä. Enpä taida mennä.

Taas oli muuten aamulla ennenaikainen hehkutus. Pohkeissa nimittäin painoi aamun paljasjalkailu, joten en minä ihan nandi luonnonlapsi vielä olekaan.

2 kommenttia:

kaapo kirjoitti...

Uskon että Harpatti valehtelee. Ei voi siinä kunnossa kävellä metriäkään edes työpaikan käytävillä. Tapahtuisi välitön pieni notkahtaminen kunnossa. Me huomattaisiin se oitis. On se.

harpatti kirjoitti...

Luit väärin, tai et ymmärtänyt mitä luit. Pystyn havaitsemaan melko herkästi elimistöni signaaleja, ja säätämään lennosta. Esim. jos elimistö ei ole voimaa vastaanottavassa tilassa, lukonmäki kannattaa kävellä. Sellaisessa tilassa mäen täysillä juoksemisella voi olla tuhoisat vaikutukset.
Ja paljastetaan noi lähdeteoksetkin tässä:
- Mauno Saaren Juoksemisen salaisuudet.
- Lasse Vireenin menestyksen portaat
- Nousiainen Maaninkavaara
- Elämänkokemus, erityisesti perimätieto pohjois-karjalaisesta kestävyysurheilusta.

Jos noista ei löydy, asia ei ole merkittävä.