perjantai 22. huhtikuuta 2011

Pe 22.4.

Tänään 10km, 48min.

Ap: pyörä 55km.

Pyöräkauden avaus. Kiersin Säijän-Lempäälän lenkin. Raskasta oli ja olen kyllä surkea pyöräilijä. Pakko kuitenkin yrittää.
Yllättävintä oli se, että lenkki veti takareidet aivan tukkoon ja takareisien vaivat tuntuivat jo lenkin aikanakin. Itse asiassa pyöräily rasitti takareisiä täsmälleen sieltä mistä ne ovat kipeimmät ja takareisien tilanne oli tuplasti huonompi kuin juoksulenkin jälkeen. Pyöräilyä jalkojen jäykkyys ei kuitenkaan juuri haittaa, mutta kävely lenkin jälkeen oli aika surkuhupaisaa.

Ip: 10.1km, 48:13, 4:46/km.

Turhautuneena tehty "väkisinjuoksu" illalla. Syke nousi lopussa anakynnyksen yli ja muutenkin laukkasi järjettömän korkealla. Ei ollut ollenkaan kivaa. Ainakin tuli taas todettua, että neljän päivän juoksutauko oli täysin turha. Nyt toisena ääripäänä sitten annetaan pääsiäisenä shokkihoitoa takareisille.

Heitetäänpä vielä täysin turhaa spekulointia takareisien perätilasta. Uusi tieto oli nyt, että jumissa ovat ainakin "pyöräilylihakset", kun luulin että tämä olisi ihan pelkkä juoksujuttu. Crosstrainerilla ei tule mitään jäykkyyttä, mutta kyllähän pyöräilyn asento/liike on ihan toinen.

Kysymys: Miksi minulla alkoi elokuussa takareisien jumitus ja vaivat, kun koskaan aikaisemmin ei takareisissä ole ollut pienintäkään vaivaa? Ei edes kovassa harjoituksessa koskaan tullut takareisiin DOMS:ia.

Yleinen neuvohan on, että pitää tutkia harjoituspäiväkirjaa ja miettiä mitä on tehnyt eri tavalla. Ja sitähän minä olen tehnyt väsymiseen asti ja miettinyt missä on "root cause". En ole oikein keksinyt mitään. Kokonaismäärät kesällä olivat kovat ja toisaalta vaiva esiintyi ekan kerran Pirkkalan Yöhölkän jälkeen, mikä taas oli ensimmäinen kova rypistys kuukausiin. Siinä siis parhaat kandidaatit.

Nyt vaan tuli mieleen, että eräs "pieni yksityiskohta" on jäänyt huomiotta. Ostin nimittäin keväällä pyörän. Aloitin ihan tyhjästä tavoilleni uskollisesti pyöräilyn 300-400km viikkomäärillä ja ajoin 4000km ennen elokuuta. Kai sekin on jonkinlainen muutos harjoittelussa...

Ei kommentteja: