keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Ke 23.5. - Tonneja ruusutarhassa

Tänään 20 km, 1h 38min

Ap: kevyt 6.2km, 31:57, 5:07/km.

Peruslenkki Nirvassa aamulla. Upea ilma!

Ip: vr7 + 4 x 1000m / 3min + vr2 (yht 13.5km), 1:05:52, 4:53/km.

Illalla oli ohjelmassa tonneja ekaa kertaa tänä vuonna. Olin sopinut kaverin kanssa tapaamisen Ratinan kentälle ja tarkoituksena oli juosta vain muutama veto, mutta kovempaa kuin aiemmin tänä vuonna. Vauhtihan on ollut vähän huono viime aikojen kisoissa.

Ratinan kentällä oli kuitenkin jotain pelien ja leikkien harrastajia ja sisemmät juoksuradat olivat tukossa. Siinä me kaksi insinööriä yritimme pitemmän aikaa miettiä kuinka saisimme tarkan tonnin juostua ulkoradoilla, mutta jossain vaiheessa oli pakko luovuttaa ja todeta laskutoimitus ylivoimaiseksi.

Hölkkäilimme sitten pettyneinä Arboretumiin tutulle tonnin mittareitilleni. Harjoituksen luonne muuttui oleellisesti, kun eihän tuollaisella mutkaisella hiekkatiellä voi rutistaa samoja vauhteja kuin Ratinan Mondolla. No, kunhan jotain vauhdikkaampaa tulisi tehtyä.
Ensimmäinen tonni meni verrytellen 3:41, toinen vielä helposti 3:28. Kolmannen juoksin jo aika täysiä 3:19 ja siinä alkoi reisissä painaa. Vedin viimeisen suosilla himmaillen 3:26. Palautukset olivat pitkähköjä, noin 3min.

En nyt oikein tiedä mihin tällä harjoituksella pyrin, mutta täytyy silti olla tyytyväinen. Ehkä tämä oli jonkinlainen kokeilu. Vauhdit olivat ihan hyviä ja fiilis oli hyvä, vaikka verkassa tuntuma oli vielä väsynyt. Luulisin, että 3:19 on enkkani tällä reitillä. Lisävoimia tuli aivan käsittämättömän hienosta kesäillasta!

Kroppa on silti väsynyt. Huomenna hieronta ja palauttelua .

Ei kommentteja: