sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Su 20.5. - Raholan kymppi

Tänään 19 km, 1h 29min

Ap: vr3, vr4 + kisa 10km (38:07, 3:49/km) + vr2, yht 19.3km, 1:29:28, 4:38/km.

Ensin perinteinen kisapäivän aamuverkka kotikortteleissa. Vire tuntui vähän huonolta, mutta numeroiden valossa normaali hölkkä kuitenkin.

Raholan kisapaikalla juoksin 4km alkuverkan ja vire oli edelleen vähän huono. Olisiko vain aika rankka viikko painanut jaloissa.
Kisassa startti lähti normaalisti ja jäin innokkaampien taakse. Puolen kilsan kohdalla edelläni oli taas parikymmentä juoksijaa. Ottaen huomioon, että olin neljäs maalissa tasaisella juoksulla, niin aika optimistisesti porukka taas lähti liikkeelle.

Ekat neljä kilsaa menivät hyvin ja nousujohteisesti sellaisella 3.45-vauhdilla tai vähän allekin. Tässä vaiheessa olin noussut viidenneksi ja peesaajat perästänikin olivat jo pudonneet. Kisassa oli kolme oikeaa juoksijaa (Syrjälä, Erojärvi, Välimäki), jotka menivät kaukana edellä. Neljän kilsan jälkeen saavutin neljäntenä juoksevan nuoren kaverin ja taas toteutin perussyntini ja jäin peesiin. Viides kilsa olikin tosi hidas ja kuudeskin aika hidas, kun vastatuuliosuudella en viitsinyt lähteä yrittämään ohi. Lisäksi tuo kaveri juoksi ylämäet minua paremmin ja en niissä edes olisi päässyt ohi.

Kuuden kilsan kohdalla helpommalla pätkällä menin kuitenkin ohi ja sain hiljalleen vähän eroa tehtyä (maalissa ero 20 sekuntia). Siinä sitten puristin tasaisesti maaliin, mutta aika painui siis vähän yli 38 minuutin. Tiesin, että viides ja kuudes kilsa menivät huonosti, mutta silti ihmetyttää mistä noin paljon sakkoa tuli siihen 37.30-vauhtiin verrattuna. Toinen puolikas kai sitten oli tasaisesti huonompi, ja olihan se enemmän vastatuuleen... Olinpa idiootti, kun en ottanut aikoja talteen kilsatolpilla ja Forerunnerin tarkkuus ei nyt tuohon analyysiin riitä.

Omiin viime päivien tuntemuksiini verrattuna aika oli siis selvä pettymys ja oletin pääseväni lähelle 37.30. Pitää lähteä radalle juoksemaan tonneja ja hakemaan vauhteja. Harjoituslenkkien perusteella kunto on parempi kuin tuo. Liikaa putoaa vauhti pienissäkin ylämäissä ja maksimivauhti tasaisellakin on ihan liian hidas.

Oli muuten hienosti järjestetty tapahtuma ja kiva reitti. Suosittelen lämpimästi!

Ip: lepo.

2 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Kiitos osallistumisesta ja kiva lukea kisaraporttia tapahtumastamme :)

Tervetuloa ensi vuonna uudestaan!

Markus kirjoitti...

Ensi vuonna todellakin uudestaan!