lauantai 5. toukokuuta 2012

La 5.5. – Hengen voitto painovoimasta

Tänään 22km, 1h 56min

Ap: vr 4 + 8x Lukonmäki ylös (n. 520m) / alas + vr4, 1:27:36, 5:22/km.

Aamulla sitten suuntasin Lukonmäkeä kohti uudella asenteella. Kotoa on sellainen sopiva reilun 4km:n verkka mäen alle. Vettä satoi ja muutenkin oli koleaa, joten oli helppo asennoitua kunnon treeniin. Eihän sitä viitsi lähteä sateessa noin kauas luuseroimaan!

Siis 8 vetoa tällä kertaa. Sen verran oli kuitenkin itsesuojeluvaistoa, että himmailin vauhteja sopivasti. Vedot napsahtelivat sinne 2.40-2.45 välille ja kulkivat juuri sopivasti. Vauhti oli siis aavistuksen hitaampi kuin viimeksi, mutta tuntuma oli paljon parempi. En ollut puolikuollut mäen päällä ja tuntui siltä, että vedot menivät juuri sillä kehittävällä alueella hieman kipukynnyksen alapuolella. Viimeisen sentään vedin maksimilla (2.28), niin jäi muistijälki siitä miltä kisassa pitäisi tuntua. Keskari oli 2.41, kun viimeksi kuudella vedolla oli 2.40.
Harjoitus tuntui erinomaisen onnistuneelta ja hyvillä mielin kotiin!

Ehkä vielä teen yhden retken Lukonmäkeen ja katson menisikö 8 vedon keskari vielä alle 2.40. Siihen tarvitaan kyllä jo Adiokset jalkaan...

Ip: kevyt 5.2km, 28:51, 5:33/km.

Pikkulenkki Iinan kanssa alkuillasta.

Tänään kävin myös katsastamassa Valkeakosken maratonreitin ja tein suunnitelman sen mittauksesta. Ei ihan suoraviivainen ole tuokaan homma.

3 kommenttia:

kaapo kirjoitti...

Noniin, ettet vaan oo salaa laihduttanut tai poistattanut kylkiluita? Mihis aikoihin me muuten juostiin silloin monta viikkoa sitten tuota Lukonmäkeä? Ihan vaan referenssinä ...

pjh kirjoitti...

Meillä oli keskari viidessä vedossa 2.43. Silloin vedin viimeisen maksimilla 2.36, eli nyt oli maksimi parantunut 8s.
Lahjomaton päiväkirja kertoo, että painoa oli nyt jopa 700g vähemmän;-)

kaapo kirjoitti...

Toim. huom. Minähän tulin muuten sitten kilometrikaupalla perässä, joten eihän mun keskari noin hyvä ollut. Taidan pysytellä vaan tasaisella maalla ja surffailla mukavuusalueella ;)