lauantai 12. toukokuuta 2012

La 12.5. - Rautialan lenkki

Tänään 19km, 1h 26min

Ap: vr 3.3km, 16:06, 4:53/km.

Kisaan valmistava aamuverryttely. Ihan OK.

Ip: vr4 + kisa 9.4km (35:58) + vr3, yht 15.8km, 1:10:15, 4:28/km.

Aamupäivän päätteeksi suuntasin sitten Vesilahdelle Rautialan lenkille. Sää oli kolea ja vähän tuulinenkin.
Verkatessa tuli selväksi, että paikalla oli sen verran kovia juoksijoita ettei minun ollut tarpeen voittotaistoja pohtia;-) Paikalla oli muuten myös Vimppojen Rane, joka teki kauden avauksensa.

Startista jengi lähti taas hirveää vauhtia liikkeelle. Itsekin pingoin minkä jaloista lähti ja silti jäin ihan ynnä muut –sijoille. Joku nuori hurja karkasi muilta varmaan 3min-vauhdilla ja lopulta voittikin koko kisan. Välimäki, Jääskeläinen ja pari muuta muodostivat seuraavan ryhmän. Rane oli siinä yksinään seuraavana ja sitten tulimme me hölkkäilijät kaukana takana.

Pari ekaa kilsaa meni minulle kovaa jotain 3.41-3.42. Olin noin viiden juoksijan porukassa, jonka vauhti alkoi kuitenkin selvästi hyytyä. Tuuli oli sen verran kova, että päätin jatkaa porukan peesissä hidastuvasta vauhdista huolimatta. Seuraavat kolme kilsaa menivät hiljaa ja oikein hävetti, kun ei edes hengästyttänyt. Viides kilsa meni jo päälle 4min ja sen huomattuani lähdin vetämään. Juoksin toisen puoliskon kokonaan yksin.

Vauhti nousi selvästi jo kuudennella kilsalla (3:43), mutta en silti puristanut pahasti epämukavuusalueelle ollenkaan. Lopussa oli vielä yksi iso mäki ja toinen kohtalainen mäki ja ne verottivat kilsavauhteja. Ranen selän näin aina pitemmillä suorilla ja hävisin hänelle lopulta melkein 2min. Karmeassa kunnossa kaveri oli heti ekassa kovemmassa startissa!

Oma aikani 35:58 tarkoittaa sellaista 3:50/min-vauhtia, eli aika vaatimatonta edelleen. Vauhti parani kuitenkin 5s/km edellisiin kymppeihin verrattuna, mutta olihan tuo nyt paljon Pyynikkiä nopeampi reittikin. Juoksu oli kuitenkin hyvä ja mitään vaikeuksia ei ollut. Jalat tuntuivat oikein hyviltä. Kyllä ne tuloksetkin vielä paranevat.

Olin M40-sarjassa toinen Ranen jälkeen, kun Jääskeläinen lahjoitti meille molemmille yhden sijan juoksemalla yleisessä sarjassa. Kotiin tuomisena oli hieno lasimalja, joten Äitienpäivälahja tuli hoidettua.

Huomenna varmaan järvenkierto.

Ei kommentteja: