keskiviikko 22. elokuuta 2012

Ke 22.8.

Tänään 23km, 1h 47min

Ap: kevyt 8.8km, 44:00, 5:00/km.

Hyvin varhainen aamulenkki Iidesjärven-Hatanpään suuntaan. Hienoa oli juosta autiolla kaupungilla ja kelikin oli suotuisa.

Luontohavainto: Pitkästä aikaa reitillä oli muutamia lehtokotiloita. Siitä tulikin mieleeni, että jostain syystä tänä vuonna kotilojen maailmanvalloitus on pysähtynyt. Vuosi vuodelta ne ovat olleet yhä suurempi riesa niin lenkkipoluilla kuin erityisesti kotipihassakin, mutta tänä vuonna kotiloita on ollut todella vähän. Kotipihassa niistä ei ole ollut mitään ongelmaa. Kosteuttahan kesällä on kyllä riittänyt ja en oikein keksi mikä niiden etenemisen tänä vuonna pysäytti.

Ip: kevyt 6.0km + vk 8.0km (yht 14.0km), 1:02:42, 4:29/km.

Ohjelmassa piti olla kova ratatreeni, mutta sain hyvän tekosyyn laiskotella, kun illan työpuhelut eivät jättäneet riittävää vapaata slottia tuohon treeniin. Juoksin lopulta iltalenkin kahdessa osassa: Ensin Ratinassa kevyt 6km ja sitten pienen työtauon jälkeen kotona reipas 8km Iidesjärven ympäri.

Eka ja vika kilsa reippaassa lenkissä menivät vähän rauhallisemmin verkkana ja keskimmäiset kuusi kilsaa rennon kovaa kiihtyvästi noin 4min/km-keskarilla. Ei ole tilanne mihinkään muuttunut, eli helpon rennosti menee sinne 4min/km-vauhtiin saakka, mutta sitten hyytyy hetkessä, kun yrittää 3:50/km tai alle. Ei ole normaalia, ei...

Varaanpa taas huomenna uuden verikoeajan ja käyn kiusaamassa työterveyslääkäriä, vaikka ei siitä mitään hyötyä olekaan. Minulla on lähetepiikki verenkuvaan aina auki labrassa, kun lääkäriä selvästi harmittaa, ettei hän ole keksinyt mikä minua vaivaa.

Ei kommentteja: