sunnuntai 19. elokuuta 2012

Viikko 33

Viikko 33 (13.8.-19.8.2012)

Juoksua 108 km (4:25/km).
Liikuntaa yhteensä 8h 00min.

- Viikkoa dominoi pe-la Keuruun 24h-viesti, jossa oma osuus oli reilun maratonin mittainen (pieninä pätkinä)
- Kovat määrävedot siis viikonloppuna ja reipas kiihtyvä tiistaina. Muuten pelkkää hölkkää.
- Paikat kunnossa ja fiilikset ihan OK.

Jos tässä vaikka kesän harjoituksista tekisi jonkinlaista pientä tilinpäätöstä. Olen saanut ihan terveenä juosta ja määrää on tullut kohtuullisesti ja välillä juoksu on tuntunut oikeinkin hyvältä. Sanoisin, että pk-alueella juoksu kulkee ihan niinkuin pitääkin ja ultra-matkoilla olisin varmasti ihan lähellä ennätyskuntoa.

Olen kuitenkin tosissani yrittänyt saavuttaa hyvää kuntoa myös maratonille ja lyhyemmillekin matkoille. Tehoja olen tehnyt treeneissä sännöllisesti, mutta en ole päässyt haluamalleni tasolle ja tuntuu, että kehitystä ei tapahdu. En pääse treeneissä samoihin vk-vauhteihin ja määriin kuin muutama vuosi sitten, ja luonnollisesti sama näkyy sitten tulostasossakin. Olen nyt varmaan siellä 37-38 välillä kympin kunnossa, kun ehdottomasti pitäisi olla lähellä 36. Realistiselta tuntuisi tavoitella maratonilla 2.55-tulosta syyskuussa, mutta ei se oikein jaksa innostaa, kun pitäisi olla alle 2.50.

Minulle on mysteeri miksi kovemmat vauhdit eivät kehity odottamallani tavalla. Hemoglobiini on edelleen sen 20 pykälää alempi kuin pari vuotta sitten ja siihen ei ole mitään selitystä löytynyt (tai sellaista, jonka olisin uskonut). Jos jätetään mystinen oireeton tauti pois laskuista, niin seuraava kandidaatti on ikä, mutta en kertakaikkiaan usko, että 2-3 vuotta olisi muuttanut yhtään mitään, kun kuitenkin olen alle 50v edelleen.
Sitten voi tietysti arvailla, että kunto vain ei ole ”putkahtanut” esiin kovan treenauksen takia. Mutta vertailu 2008-2010 kertoo, että ihan yhtä kovilla viikoilla (ja tehollisesti kovemmillakin) sain kovempia tuloksia raastomatkoilla harjoituksissa ja kisoissa.

Sen verran nuo Keuruun vedot taas rohkaisivat, että aion jatkaa sinnikkäästi läpi syksyn vk-kunnon parantamista ja ainakin Pirkassa lataan täysillä. Jos menee syteen, niin sitten ruksataan kalenteriin Joensuu ja 17.-18.11.

Ei kommentteja: