keskiviikko 1. elokuuta 2012

Ke 1.8.

Tänään 24km, 1h 49min

Ap: kevyt 6.3km, 31:22, 5:00/km.

Olipa kankea olo varhaisella aamulenkillä. Odotukset ovat silti korkealla illan kisan suhteen.

Ip: vr3 + kisa 10.6km (40:59) + vr4 (yht 17.4km), 1:17:47, 4:29/km.

Masentava suoritus Pirkkalan Yöhölkässä. Olosuhteet olivat hyvät ja oma fiilis ihan kunnossa. Olin kevennellyt ja keskittynyt kisaan. Mitään selityksiä ei siis löydy, eli omat odotukset kunnosta olivat vain epärealistiset.

Eka kierros meni hyvällä tuntumalla juuri suunniteltua vauhtia vähän alle 19:20, eli selvästi ennätysvauhtia. Juoksin koko kierroksen jahan kanssa samassa porukassa kuin Anni-Maija Fincke, joka siis oli juoksemassa yhtä kierrosta. Olin kierroksen jälkeen aika luottavainen, että toinenkin menee hyvin.
Mutta niinpä heti toisen kierroksen alussa 6km kohdalla, kun mäet alkoivat, niin noutaja tuli. Jaha katosi horisonttiin ja minulla loppu oli sitten rämpimistä. Hiivin mäet todella hiljaa ja vaikka tasaiset pätkät menivät ihan kohtalaisesti, niin hävisin viimeisellä viidellä kilsalla jahalle 1,5min! Jaha tosin teki aivan mahtijuoksun, mutta silti tuo oli ihan kunnon kanttaus. Toinen kierros kesti noin 20:30, eli yli minuutin ensimmäistä kauemmin. Lopputulos oman kellon mukaan 40:59, eli kauas ennätyksestä.

Vaikea on käsittää miksi tulos oli tämä vaikka treenit ovat menneet välillä ihan hyvin. En voi muuta todeta kuin sen kaikille ilmiselvän johtopäätöksen: Me on hävitty tää peli!

Onneksi ei ole Berliinin matkaa vielä varattu, sillä ihmeitä pitää tapahtua, että viitsisin lähteä. Maratonin voi ihan hyvin hölkätä vaikkapa Kankaanpäässä tai Vammalassa.

3 kommenttia:

jaha kirjoitti...

No, et sä ihan puoltatoista minuuttia jäänyt. Mulla oli omalla kellolla 40:00.2 ja järjestäjien kellolla 40:04. Sullakin taisi virallisissa tuloksissa (jos oikein muistan) olla +4s, joten ei tullut 40min, eikä 41min alituksia.

pjh kirjoitti...

Vai sillä lailla! Mielestäni kuuluttaja sanoi sinulle kovemman ajan heti juoksun jälkeen, mutta taisin kuulla omiani.
Tuhkan ripottelu sai siis lisää polttoainetta, kun tuli 41min päällitys!!

harpatti kirjoitti...

En mä nyt yhden kisan perusteella heittäs pyyhettä kehään, varsinkaan tämän kisan. Kun treeneissä homma pelittää.
Jostakin syystä yöhölkkä on mullekin hankala kisa, kahtena edellisenä vuonna olen siellä siis juossut ja molemmilla kerroilla kauden heikointa esitystä. Viimevuonna aika samanlainen juoksu kun sulla nyt, paitsi, että katkesin jo ennen kierroksen täyttymistä, ja toka kierros oli ihan kamala, kun könysin niitä mäkiä.

Eli tietysti lennot Berliiniin ja meidän völjyyn. Et sä siellä turisti ole, se osa on varattu mulle.